Tahion_PL Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) Jaką pompe radzicie mi kupi pod tą chłodnice, finy aluminiowe rurki miedz. Dodam że układ będzie się składał z 3 bloków+rezerwuar. Zastanawiałem się nad tymi modelami: -Hydor Seltz L30 II -Pompa Coolriver rev. 2 -Alphacool AP700 12 V Dla zainteresowanych mam do sprzedania kilka chłodnic takich samych czyli ok.38x26, lub 2 razy większe i 4 razy większe :). Nigdy nie używane tylko zakurzone z zewnątrz. Dodatkowo przekaźniki ciśnieniowe jak i chłodnica z tego samego wielkiego klimatyzatora tylko miedź i aluminium jest jeszcze inny osprzęt i sprężarka sanyo 1,5 kW(bułgaria lic). Wyłączniki ciśnieniowe gg 8075673 Edytowane 1 Lutego 2007 przez Tahion_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Stawialbym na: -Alphacool AP700 12 V albo Lainga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ja proponuje pompkę C.O. albo z akwariówek to eheim 1250... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tahion_PL Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Mam jeszcze w planach wypróbować pompe do automatu, lub spróbować zrobi pompe z wodomierza. Dam zna jutro co z tego wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Jakie wymiary ma ta chlodnica? Od jakiego pojazdu to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tahion_PL Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Są to chłodnice z 2 klimatyzatorów nigdy nie używanych. Powierzchnia oddawania ciepła każdej z nich to: -najmniejsza ok. 2,5 m2 -średnia ok. 5 m2 -duża ok. 10 m2 :) Wieczorem wrzuce foty czekam na doradztwo w sprawie pompy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 CR2 nie pociągnie tego, za wielkie "bydle". Stawiałbym na jakiegoś mocnego Lianga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Ta 2x większa jakie ma wymiary? w senisie że jest 2x wyższa, czy szersza? i jak z ceną? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tahion_PL Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Ta 2x większa jakie ma wymiary? w senisie że jest 2x wyższa, czy szersza? i jak z ceną? :) jest szersza dwa razy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 ja bym stawiał na jakieś C.O albo CWU, ew tego lainga.. Ale zamiast lainga to wdg mnie juz lepiej kupic CWU. Ja mam C.O, jedyna jej wada to gabaryty.. ale patrząc na wymiary tych "chłodnic" C.O tez powinna sobie u ciebie znaleźc miejsce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Zastanawiam sie czy ta chlodnicza 38x26 bedzie duzo wydajniejsza od mojego coolteka 2x120? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 ja bym brał CO lub CWU to są super pompki miałem hydora l30 ale CWU lepiej przepompowuje wode w moim układzie z grzejnikiem i do tego totalnie bezgłośna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tahion_PL Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) Już do mnie frunie pompa CO http://www.allegro.pl/item162259403_pompa_...0_omnigena.html Edytowane 3 Lutego 2007 przez Tahion_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Już do mnie frunie pompa CO http://www.allegro.pl/item162259403_pompa_...0_omnigena.html Czyli postawiłeś na CO :wink: wg mnie dobry wybór B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tahion_PL Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Moim priorytetami nie jest mobilność tylko ładny wygląd i wydajność. Chłodnica idzie w poniedziałek do lakiernika dam pierwsze zdjęcia za jakiś czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...