Foton Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Coz sam nie wiem co o nowym Ati tool myslec <_< . Po zainstalowaniu znacznie spadly mi wyniki w podkrecaniu mojej karty (Sapphire radeon 9600 pro). Na ver. 0.0.22 mialem core 560 a mem 778 mhz stabilnie(stery 4.12 beta i oficjalne 4.12 to samo w grach i 3d markach wszytko ok :) ) a na ver. 0.0.23 wyniki znacznie spadly 540 mhz core a mem 750. Troche powyzej tych ustawien i juz sypie artami! :sad: U was dzieje sie tak samo?? czy to tylko przypadlosc 9600 pro w stosunku do 0.0.23?? :blink: Jakie wyniki macie na nowszych kartach? Pozdrawiam: Foton Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) Nie jestem w stanie teraz sprawdzić, bo siedzę na laptopie (co prawda mam Mobility 9000 i nawet kiedyś go kręciłem, ale ATI Tool się krzaczył), jednak słyszałem o tym już dużo wcześniej. Była dostępna wersja beta i twórca tego programiku pisał o tym, iż nowa metoda wykrywania artefaktów została znacznie ulepszona w stosunku do starej (tak, jakbyś wiele godzin grał w wymagającą FPP) i wiele osób uzyskało słabsze wyniki OC. Podobno teraz max. OC wyznaczone przez ATI Tool jest naprawdę zbliżone bądź równe na 100% wolnemu od artów podkręceniu - wg mnie, cholera wie. Zobacz tutaj na forum : http://forums.techpowerup.com/forumdisplay.php?f=9 może najdziesz coś w temacie - tam właśnie znalazłem w/w informacje. EDIT : tutaj jest o betach, tam to było : http://forums.techpowerup.com/forumdisplay.php?f=24 Edytowane 25 Stycznia 2005 przez MietmaN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiub1 Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgadza sie u mnie było tak samo,wyniki OC spadłły.Zgadzam sie z tworcami programu "nowa metoda wykrywania artefaktów została znacznie ulepszona w stosunku do starej"j :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foton Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Sprawdziłem to juz zaraz po instalacji, w opcjiach programu jest mozliwosc przelaczenia na stara metode, ale to tez nie poskutkowalo :sad: ale jesli masz racje to pewniej bedzie uzywac nowego ati toola(chociaz uzywam starego na starych ustawieniach juz dosc dlugo, zaras jak sie pojawil i nigdy niemialem problemu z zadna gra) dzieki za odpowiedz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 u mnie to samo. Wywala arty na samym początku ale leje na to. 560 i 560 i w zadnej grze artow niema a w ati tool sa.... zeby artow nie bylo musze dac 560 i 550 a to mnie juz nie bawi bo mam wgranego biosa od xt pe! Wczoraj wlaczylem tego ati toola i chodzil 30min bez artow na 560 i 560 dzis rano chce zobaczyc czy dalej bedzie tak chodzil a tu lipa i wywala na samym poczatku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ńerud Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 u mnie to samo. Wywala arty na samym początku ale leje na to. 560 i 560 i w zadnej grze artow niema a w ati tool sa.... zeby artow nie bylo musze dac 560 i 550 a to mnie juz nie bawi bo mam wgranego biosa od xt pe! Wczoraj wlaczylem tego ati toola i chodzil 30min bez artow na 560 i 560 dzis rano chce zobaczyc czy dalej bedzie tak chodzil a tu lipa i wywala na samym poczatku 1236567[/snapback] ciekawe to jest?! jak odpaliłem pierwszy raz tego ati toola na radku 9550 to ładnie smigał bez aferaktów > max rdzeń 425 >pamięc 200ddr..na nastepny dzien troszke podniosłem pamięc do 250ddr a rdzen zmniejszyłem do 315 :o zaczeło sie sypanie artów teraz cały czas ati tool sie krzaczy niezależnie od wartości pamięci i rdzenia ....ale giery śmigają bez artów na Rdzeń 320/Pam. 240 ddr np stress test counter strike source czy nfs u2 ??? czyżby sie pamięc uszkodziła ?? sprzęt to athlon 2000xp 256 mb no name pc2100 zasiłka chiiftek 360 df i karta his radeon 9550 z pamięciami samsunga tc 40 na najnowszycz sterach omegi ...czy stery omegi nie gryzą sie z ati toolem? czy ktoś ma jakiś pomysł o co może chodzić???? z góry dzięki z jakiegoś hinta :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foton Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 ciekawe to jest?! jak odpaliłem pierwszy raz tego ati toola na radku 9550 to ładnie smigał bez aferaktów > max rdzeń 425 >pamięc 200ddr..na nastepny dzien troszke podniosłem pamięc do 250ddr a rdzen zmniejszyłem do 315 :o zaczeło sie sypanie artów teraz cały czas ati tool sie krzaczy niezależnie od wartości pamięci i rdzenia ....ale giery śmigają bez artów na Rdzeń 320/Pam. 240 ddr np stress test counter strike source czy nfs u2 ??? czyżby sie pamięc uszkodziła ?? sprzęt to athlon 2000xp 256 mb no name pc2100 zasiłka chiiftek 360 df i karta his radeon 9550 z pamięciami samsunga tc 40 na najnowszycz sterach omegi ...czy stery omegi nie gryzą sie z ati toolem? czy ktoś ma jakiś pomysł o co może chodzić???? z góry dzięki z jakiegoś hinta :( 1253477[/snapback] Witam! Spróbuj całkowicie odinstalować Ati Toola a potem zainstaluj ponownie starszą wersje i sprawdż czy bedzie to samo! Ja miałem to samo po paru próbach.Odinstalowanie pomogło i teraz smiga wszytko pięknie tylko na tym nowym trochu słabiej... Powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 (edytowane) ciekaw jestem czy dalej ati tool powoduje bledne odczyty w OC Guru bo na 0.022 mialem temp rdzenia powyzej 200stopni musze to sprawdzic no nareszcie bede mogl uzywac ati toola :) jak narazie wszystko dziala wporzo Edytowane 3 Lutego 2005 przez siwy05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...