m@rak Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Witam wszystkich Więc w wyszukiwarce wpisałem MAC i nic nie znalazłem więc pytam. Mam karte planet WLN-8305 i nie wiem czy da się w nie jzmienić MAC a jeśli się da to czy ktoś może napisać jak Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Chyba coś słabo szukałeś. Bo ja znalazłem np. to: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...4&hl=zmiana+MAC i jeszcze mnóstwo innych ale zapewne teraz sam je znajdziesz. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rak Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Dzięki za odpowiedź jednakże to mi nic nie mówi PS nie wiem co ty wpisaleś w wyszukiwarce ale MAC nic nie znajduje :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 1. uruchamiasz kompa z dzialajacym internetem na dzialajacej sieciowce. 2.start->uruchom->"cmd"->enter 3."ipconfig /all"->enter 4. szukasz pozycji "adres fizyczny" 5. masz tam glupawy numerek typu "00-C0-F0-54-5B-F3" (to jest akurat przykladowy mac) 6. spisujesz ten 12 cyfrowy numerek ale zamiast 00-C0-F0-54-5B-F3 ma byc 00C0F0545BF3 czyli bez myslnikow 7.uruchamiasz ponownie kompa (tego czy innego) tym razem z ta sieciowka na ktorej chcesz dzialac. 8.otwierasz "moje miejsca sieciowe" 9. "wyswietl polaczenia sieciowe" 10. prawym na polaczenie lokalne i wybierasz wlasciwosci 11.wybierasz przycisk "konfiguruj" 12. "zaawansowane" 13. "network address" z wartosci nieobecna zmieniasz na to 2 pole 14. i wklejasz tu tego mac bez myslnikow co miales wczesniej. 15. "ok" i powinno dzialac ale lepiej jeszcze zresetuj kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rak Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Tylko że w zakładce zaawansowane nie ma tego networing adres czy jak tam napisałeś może to od karty zależy? Jeśli tak to jaką karte kupić żeby się dało mac zmienić i ze standartem b+ zeby była Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 nyny nie masz praw autorskich do moich wypocin:P dorba jak ten maly opic ci nie starczyl to tu masz pelny: http://howto.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Logan sorki ze wziolem twoje wypocinki ale nie chcialo mi sie pisac tego wszystkiego po koleji :) A znalazlem kiedys twoj opis zmiany adresu wiec zachowalem go sobie bo pomyslalem ze sie przyda:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Mozna jeszcze w rejestrze zmienic MAC'a ale nie pamietam jak to sie robilo. A co do "network address" to musi byc!! Sprobuj przeinstalowac stery. Ja zmienialem tak juz na 2 roznych kartach. 1 zintegrowana z moja biena MOBO :) i 1 3com jakas tam :D I dzialalo bez problemu nawet o ile pamietam to kompa nie musialem restartowac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rak Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Panowie nie ma o co się kłucić. "network address" - nie ma na bank sterowniki też zmieniałem i nic. Udało mi się już przyczyną była wersja testowa SMAC teraz już mam dobrą i da się zmieniać Dzięki za pomoc wszystkim i POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 network address moze nie byc wtedy wlasnie trzeba mieszac w rejestrze zeby sie pojawil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...