yotomeczek Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Nie moge wyżej kręcić bo stery mi nie pozwalają - a żadnych artefaktów nie widać :/ Jak ominąć testowanie nowych ustawień zegara przy OC ?? Grafa NV 6600GT by MSI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misobol Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Instalujesz najnowszego RivaTunner. Wchodzisz do zakladki Power User i dalej do menu rozwijanego: RivaTuner 2.0 RC 15.3 \ NVIDIA \ Overclocking Masz szereg opcji do wyboru , uruchamiasz je poprzez klikniecie prawym przyciskiem myszki i wybierajac zolta zarowke. Aby wylaczyc spawdzanie zegara aktywujesz DisableInternalClockTest i podajac wartosc 1. Trick dziala dla wszystkich kart opartych na chipsetach Nvidi. Z ciekawszych opcji to mozna jeszcze aktywować EnableLowPower3DControl ktore pozwala zwiekszyc ilosc MHZ dla rdzenia/pamieci w tym profilu wydajnosciowym. Nastepna ciekawa opcja to EnablePerfLevelForcing. Ktory pozwala na utrzymanie jednej predkosci zegarow we wszystkich trybach. Zarzadzanie tymi opcjami masz w zakladce Main, Drivers Settings, Customize i tam ikonka karty. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Instalujesz najnowszego RivaTunner. Wchodzisz do zakladki Power User i dalej do menu rozwijanego: RivaTuner 2.0 RC 15.3 \ NVIDIA \ Overclocking Masz szereg opcji do wyboru , uruchamiasz je poprzez klikniecie prawym przyciskiem myszki i wybierajac zolta zarowke. Aby wylaczyc spawdzanie zegara aktywujesz DisableInternalClockTest i podajac wartosc 1. Trick dziala dla wszystkich kart opartych na chipsetach Nvidi. Z ciekawszych opcji to mozna jeszcze aktywować EnableLowPower3DControl ktore pozwala zwiekszyc ilosc MHZ dla rdzenia/pamieci w tym profilu wydajnosciowym. Nastepna ciekawa opcja to EnablePerfLevelForcing. Ktory pozwala na utrzymanie jednej predkosci zegarow we wszystkich trybach. Zarzadzanie tymi opcjami masz w zakladce Main, Drivers Settings, Customize i tam ikonka karty. Pozdrawiam. 1292899[/snapback] :D Wielkie dzięki - nawet znalazłem tą opcje ino nie skumałem że musi być 1 :blink: (zaznaczyłem ptaszka tylko i nic) Jak wrócę do domku to wypróbuję :rolleyes: Edytowane 23 Lutego 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 nie bede robil tematu a mam podobny problem dostalem w lapki 6200 w riva tuner limit to 450/600 co zrobic zeby miec wiecej? przedstawiony tutaj sposob nie dziala .. mam riva tuner 15.6 wiec najnowszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Polecam program RadLinker. Możesz sobie w nim ustawić dowolna "granicę" i rozpiętość zegarów. Nawet do 1500 MHz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Polecam program RadLinker. Możesz sobie w nim ustawić dowolna "granicę" i rozpiętość zegarów. Nawet do 1500 MHz ;] 1578613[/snapback] radlinker do NV? ;] heh .. ale spoko juz znalalzem sobie sam i w rejestrze zmienilem .. ma 600/800 max .. chyba mi styknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 (edytowane) Polecam program RadLinker. Możesz sobie w nim ustawić dowolna "granicę" i rozpiętość zegarów. Nawet do 1500 MHz ;] 1578613[/snapback] Toś się popisał :-P Można do tego uzyć powerstripa. Edytowane 4 Sierpnia 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 (edytowane) Toś się popisał :-Pdobrze ze nie polecil Ati Tray Tools .. ;] RAD LINKER .. RAD jak RADeon .. ;] z faq radlinkera What is RadLinker? RadLinker is a unique tweaker/linker for ATI Radeon based graphics cards. It allows you easy access to per game settings. Edytowane 5 Sierpnia 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 W RT zmienia się to w: RivaTuner 2.0 RC 15.5 \ Overclocking \ Global MaxClockLimit ustawiamy na 100 np. i mamy większy limit dla zegarów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 W RT zmienia się to w: RivaTuner 2.0 RC 15.5 \ Overclocking \ Global MaxClockLimit ustawiamy na 100 np. i mamy większy limit dla zegarów ;) 1580703[/snapback] wtym sek ze w 15.6 mialem mozliwosc tylko wybrania 1 i 0 .. musialem sam w rejestrze znalesc ten klucz i tam se wpisac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...