Skocz do zawartości
Raul

T-bred 2600+ B0 + A7v880 + Hynix 512 D43

Rekomendowane odpowiedzi

napisze teraz tak: konf jak w podpisie. odblokowany mnoznik. nie wiem czemu nie moge osiagnac maxymalnego FSB 227 jaka mi daje mobo. proc idzie good 199x12.5 (dlatego 199, bo od 200 zaczyna isc synchro, a asynchro w tym wypadku daje mi 464 mhz) wiec powiedzcie mi, czemu nie chce isc za cholere dajmy na to 227x9, 227x10, 227x11 ? ;/ prubowalem ze wszystkimi mozliwymi parametrami vcore (od 1,65 do 1,95) zmiana napiec na ddr chyba bezsensowna, bo skoro ida 464 na default? prubowalem rozne timingi, by SPD, z zablokowanym mnoznikiem AGP/PCI :/ wiem, ze jest temat o A7V880, ale tam nikt nie powiedzial nic konkretnego n/t mojego problemu, ale tu moze ktos wpadnie na cos sesownego, bo chcial bym chocby dla samej satysfakcji osiagnac max FSB i porownac z moim obecnym ustawieniem osiagi.

edit: wiem, wiem, nie kazda sztuka kreci sie tak samo, sam to wiele razy pisalem. ale mam problem w sumie z kazdym FSB powyzej 205...

Edytowane przez Raul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, ja wprawdzie nie pomoge ci z ta szyna, ale chcialem zapytac o ten dzielkin agp/pci. Jedni mowia ze na asusie tego nie ma jedni ze jest cos takiego. Pytalem ale nikt niestety mi na to nie odpowiedzial czy ten dzielnik jest i gdzie go moge w biosie znalezc. Znalazlem jedynie jakies asynchronous frequency ale to dotyczy agp wiec pewnie to nie jest to o czym piszesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znowu ja z tym samym pytaniem, sprawdzilem to asynchronous frequency i to jednak nie jest to samo o czym mowisz, normalnie w eversccie rzeczywista czestotliwosc taktowania mam 67mhz (ODR) a po podkreceniu szyny na 175 mhz ta szestotliwosc zwieksza sie na 70mhz (odr)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...