Raul Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 (edytowane) napisze teraz tak: konf jak w podpisie. odblokowany mnoznik. nie wiem czemu nie moge osiagnac maxymalnego FSB 227 jaka mi daje mobo. proc idzie good 199x12.5 (dlatego 199, bo od 200 zaczyna isc synchro, a asynchro w tym wypadku daje mi 464 mhz) wiec powiedzcie mi, czemu nie chce isc za cholere dajmy na to 227x9, 227x10, 227x11 ? ;/ prubowalem ze wszystkimi mozliwymi parametrami vcore (od 1,65 do 1,95) zmiana napiec na ddr chyba bezsensowna, bo skoro ida 464 na default? prubowalem rozne timingi, by SPD, z zablokowanym mnoznikiem AGP/PCI :/ wiem, ze jest temat o A7V880, ale tam nikt nie powiedzial nic konkretnego n/t mojego problemu, ale tu moze ktos wpadnie na cos sesownego, bo chcial bym chocby dla samej satysfakcji osiagnac max FSB i porownac z moim obecnym ustawieniem osiagi. edit: wiem, wiem, nie kazda sztuka kreci sie tak samo, sam to wiele razy pisalem. ale mam problem w sumie z kazdym FSB powyzej 205... Edytowane 15 Kwietnia 2005 przez Raul Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aross Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Hej, ja wprawdzie nie pomoge ci z ta szyna, ale chcialem zapytac o ten dzielkin agp/pci. Jedni mowia ze na asusie tego nie ma jedni ze jest cos takiego. Pytalem ale nikt niestety mi na to nie odpowiedzial czy ten dzielnik jest i gdzie go moge w biosie znalezc. Znalazlem jedynie jakies asynchronous frequency ale to dotyczy agp wiec pewnie to nie jest to o czym piszesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 to jest to o czym piszesz, normalnym jest, ze blokujac dzielnik agp jednoczesnie blokujesz dzielnik pci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aross Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 To znowu ja z tym samym pytaniem, sprawdzilem to asynchronous frequency i to jednak nie jest to samo o czym mowisz, normalnie w eversccie rzeczywista czestotliwosc taktowania mam 67mhz (ODR) a po podkreceniu szyny na 175 mhz ta szestotliwosc zwieksza sie na 70mhz (odr) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Jeśli dobrze zrozumiałem to max FSB na twojej płycie to 227MGHz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aross Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 tak :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...