eclip Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Mam karte MSI NX6800GT z wyjściem TV. Co zrobić by na telewizorze były wyświetlane filmy VCD,Dvix ? Normalnie na TV wszystko jest pulpit,DVD chodzą a jak wezme VCD lub Dvix na TV widać pulpit program do odtwarzania ale okienko w którym powinno się wyświetlać jest puste na kompie wszystko gra. Próbowałem ze sterami oryginalnymi i 71.89(ze strony nvidia) ,75.90 taka sama sytuacjia a bez sterowników wyświetla wszystko na czarno biało. Różne odtwarzacze WMP,WMP Clasic, Bestplayer, Allpalayer, cinemaplayer. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 A masz zainstalowane ffdshadow? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 musisz zmienić zeby telewizor był ekranem podstawowym, albo dac zeby na TV wyświetlało pełnoekranowo w sterowniku sie to ustawia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 (edytowane) WIELKIE DZIĘKI Qlawy ! O to chodziło wszystko gra. Pozdrawiam. Edytowane 2 Maja 2005 przez eclip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawnOfSun Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Łatwiejszym sposobem jest odtwarzanie filmów za pomocą Media Player Classic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 badz wylaczyc na czas ogladania filmow w dxdiag:wsparcie dla directdraw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 a jak jest obraz na telewizorze a nie ma kolorów? przestawianie na Pal b,d itd i nic nie dało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 A TV przełączony jest na SVH czy samo VHS (o ile podłączony jest przez SVHS) A Kabel sprawdzony?? Może żle ustawiona zworka na karcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) sygnal wychodzi z laptopa. w tv mam 6 wejść . sprawdzłem wszystie w laptopie mam takie dziwne wyjscie TV (pierwszy rząt to trzy dziurki, drugi rząd to cztery dziurki). mam do tego przejściówke . Z jednej strony wlasnie taka wtyczka z drugiej czincz. Edytowane 30 Czerwca 2005 przez swiety Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Sterownik nVidii -> Ustawienia nView, zaznaczasz TV-> ustawienia urządzenia -> Wybierz format TV -> Ustawienia zaawansowane -> i zmieniaj format sygnału wideo aż bedzie good :D pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 ustawiałem wszystkie możliwe formaty PAL od B do K. I nic nie dało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1jedrzej1 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Sterownik nVidii -> Ustawienia nView, zaznaczasz TV-> ustawienia urządzenia -> Wybierz format TV -> Ustawienia zaawansowane -> i zmieniaj format sygnału wideo aż bedzie good :D pozdro 1523208[/snapback] Dzieki stary, mi to pomoglo. Wczesniej obraz mi strasznie migal i byl czarno-bialy, wszedlem tak jak napisal krzychoo i w opcji "Format sygnału wideo" wybralem Composite Video, od razu kolor i bez migania. Jesli nie zadziala ta opcja to sprobojcie inne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1jedrzej1 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 I jeszcze mam jedno pytanie dotyczace watku. Aby moc ogladac film z divixa na TV nalezy przelaczac TV na ekran podstawowy, ale jest to dosc meczace, tym bardziej ze zmienia mi sie zaraz rozdzielczosc w monitorze na rozdzielczosc i odswiezanie TV (TV ma maks 1024x768 i 60 Hz, u mnie na monitorze 1280x1024 i 85Hz). To jest troche denerwujace bo zaraz ikony sie przestawiają. Czy jest jakis sposob aby ogladac filmy divix na TV gdy monitor jest ekranem podstawowym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) I jeszcze mam jedno pytanie dotyczace watku. Aby moc ogladac film z divixa na TV nalezy przelaczac TV na ekran podstawowy, ale jest to dosc meczace, tym bardziej ze zmienia mi sie zaraz rozdzielczosc w monitorze na rozdzielczosc i odswiezanie TV (TV ma maks 1024x768 i 60 Hz, u mnie na monitorze 1280x1024 i 85Hz). To jest troche denerwujace bo zaraz ikony sie przestawiają. Czy jest jakis sposob aby ogladac filmy divix na TV gdy monitor jest ekranem podstawowym? 1524038[/snapback] odpowiedź masz w TYM topicu : Łatwiejszym sposobem jest odtwarzanie filmów za pomocą Media Player Classic ;) 1427511[/snapback] badz wylaczyc na czas ogladania filmow w dxdiag:wsparcie dla directdraw. 1430597[/snapback] ustawiałem wszystkie możliwe formaty PAL od B do K. I nic nie dało 1523770[/snapback] Nie chodzi o PAL od B do K tylko "Wyjście Composite Video" lub "Wyjście S-Video" PS: U mnie dziala dobrze na PAL B - Wyjście Composite Video Edytowane 1 Lipca 2005 przez krzychoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...