pAq85 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) Dzisiaj udało mi się wycisnąć z pamięci GoodRAM PC3200 CL3, z kościami BGA bagatelne... 283MHz (566 efektywnie) czyli PC4400 ! STABILNE! Pamięci pracują na standardowym napięciu (~2.6V) i timingach (3-3-3-8). Dokonałem tego na płycie GigaByte K8N Ultra-SLI. W EVEREST na procesorze taktowanym na 2266MHz i magistrali 283MHz (HyperTransport na 1133MHz) pamięci uzyskiwały odczyt na poziomie 4300MB/s, zapis około 1530MB/s i czas oczekiwania 43ns. Wynik w trybie SINGLE CHANNEL! SUPER PI A64Tweaker I niech się teraz ktoś nie zgodzi z powiedzeniem "Dobre bo polskie" :P :lol: Pozdro from PCArena.pl :) Edytowane 4 Lipca 2005 przez pAq85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 no wynik imponujący :) jak na goodram ale powiedz czym sprawdzałeś stabilność tych pamiątek a co do wyników w everescie to raczej słabe są :() Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pAq85 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 sprawdzałem primem co do wyników, wydaje mi się że w single channel przy takich timingach dużo lepiej być nie może Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 A daj jakies screeny z tego prima... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 co nie spojrze.. pAq zakłada wątek chwaląc się swoimi memkami :] podaj oznaczenia na kostkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pAq85 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 na goodramach nie ma oznaczeń, tylko pojemnoś pojedynczej kości... qrcze wyłączyłem prime'a, ale 2h nie było błędu, i grałem też w ut04 a chwalę się dlatego że te pamięci to co najmniej wybryk natury :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 teraz polska :D imponujący wynik, biorąc pod uwagę, że to 512tka to w ogole :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 o kurca :E goodram na tccd :lol: swietny wynik ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 teraz dajcie namiary na te pamieci gdzie je kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 brawo, brawo! :) jak zakupie IC7 to tez pomecze moje goodramy ;) @paq85: nie chcesz sprzedac tej kostki czasem? hiehie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Poproszę o SuperPi 32M... Inaczej taki wynik się nie liczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Poproszę o SuperPi 32M... Inaczej taki wynik się nie liczy. 1527684[/snapback] co sie nie liczy jest to napięcie 2.6 i goodram :) normalnie tccd za śmieszną cene nawet jak będzie stabilne 250 na 3V to jest spoko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 co sie nie liczy jest to napięcie 2.6 i goodram :) normalnie tccd za śmieszną cene nawet jak będzie stabilne 250 na 3V to jest spoko :) 1527710[/snapback] Co comments... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Co comments... ;] 1527780[/snapback] Co comments... ;] wtf rozwiń swoją wypowiedź :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Co comments... ;] wtf rozwiń swoją wypowiedź :lol: 1527784[/snapback] Nie chce mi się. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pAq85 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) szczerze mówiąc to w sprawdzałem primem i w grach, ale zapodałem teraz super pi na 32m, za jakąś godzinę powinno się okazać czy stabilne... co do sprzedaży, hmm... a ile mógłbym za nie dostać (bez wliczonych kosztów przesyłki)? :rolleyes: UPDATE no i przeliczyło wszystko bez błędu.. screen Edytowane 3 Lipca 2005 przez pAq85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Dobre bo polskie (hiehiehiehie :)) Sam mam 512 GoodRam'a (ale nie BGA :() Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) Wynik super!!!!!! Aż łezka w oku mi się zakręciła jacy to Polacy robią dobre pamiątki :) (jakiś wypadek przy pracy) ?? Edytowane 3 Lipca 2005 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halibut Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Polakom gratulujemy pamięci :) Naprawdę fenomenalny wynik jak na goodramki. I do tego te 2,6v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Przeiliczyło... Ja w to nie wierze. Potrzeba mi screena z policzonego Pi 32M z pokazanymi przeliczonymi próbkami... A może nie idzie tak, jak piszesz? :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pAq85 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 oki, już zapodaje jeszcze raz liczenie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 oki, już zapodaje jeszcze raz liczenie :P 1529061[/snapback] Mozesz podac screena z 64tweaker?? Chcialbym zobaczyc jakie masz wszystkie timingi, dzieki. PS. Ladny wynik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pAq85 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 oki, w pierwszym poście jest link do screenu z superpi oraz a64tweaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 2T i wszystko jasne, zmien na 1T jak mozesz, ciekaw jestem ile bedzie mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pAq85 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) z 1T o wieeeele mniej... jak będę miał czas to sprawdzę, ale nawet do 240 nie dobije pewnie PS z resztą pisałem że 283MHz na standardowych ustwieniach :P Edytowane 4 Lipca 2005 przez pAq85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 z 1T o wieeeele mniej... jak będę miał czas to sprawdzę, ale nawet do 240 nie dobije pewnie PS z resztą pisałem że 283MHz na standardowych ustwieniach :P 1529362[/snapback] jak wroce do domu to mozemy zrobic male zawody najtanszych pamieci na 2T , ja wystawie pamieci blitz, z tego co pamietam to moje robily 260 mhz na 1t, ciekawe ile na 2T, potem wrzuce screena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Jak dla mnie 2T to nie jest standardowe ustawienie pamięci.... Jak sie pobawisz w 1T to sie okaże że wyniki są co najwyzej przeciętne.... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 U mnie na 1T to GOODRAM nawet nie wstawały... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) Jak dla mnie 2T to nie jest standardowe ustawienie pamięci.... Jak sie pobawisz w 1T to sie okaże że wyniki są co najwyzej przeciętne.... <_< 1529543[/snapback] A dla mnie jest standardem. U mnie tak bios ustawia po Clear CMOS czyli to default... :mellow: Nawet niezły wyniczek... ;-) Edytowane 9 Lipca 2005 przez enigma_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 odkad zaczelismy mówić o 1T autor przestał sie odzywac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...