Piotr_Ort Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) Witam – mała historia – jestem Mądrym Idiotą lub Idiotą Mądrym – założyłem nowy temat ponieważ chciałem się czymś podzielić a stary został w tyle – tam też dam ten list. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=142713 Mam kompa.- Celeron FCPGA2 1,4 Nhz płyta ASUS TSUL2-C (soket370) zasilacz 300W – miałem grafikę GF2 Ti – wszystko grało dopóki nie dostałem nowej gry „Brothers In Arms oraz Batterfield 2” – nie chciała się odpalić (teraz nie wiem czy z mojej głupoty – spróbuje włożyć starą kartę – mam u kumpla i sprawdzę) i kupiłem GF6600 AGP – nowe gry zaczęły działać ale grafika się waliła „ostre powycinane kontury pojazdów” / Próbowałem różne sterowniki i ustawienia oraz zasilacze chociaż uważałem że 300 W powinno wystarczyć - to nie jest P4 i dlatego nie podpina się dodatkowego zasilania – mocy jest OK - starsze gry chodzą jako tako ale nowe są jak to nazywam pocięte jak „orgiami” – co zrobić: - temat na forum OK. – nic nie pomogło – przekopałem się chyba przez wszystko (ponad 100 stron uf i nic) – podałem się (jestem Idiotą – 20 lat i idiotą) pojechałem do sklepu komputerowego renomowanego nie będę wymieniał nazwy aby nie robić reklamy i oddałem kartę do testowania – a ten idiota to samo karta uszkodzona grafika 3D nie działa – no to ja ją pod pazuchę i do firmy gdzie kupiłem (ABC Data) i znowu do serwisu – a oni za parę dni mówią że karta OK. – ale jest ona mostkowana i dlatego na starszych komp. nie chodzi – to gęba w kubeł i pomyślałem że jestem do [gluteus maximus] – 20 lat w kompach i jeszcze sobie sam kartę do [gluteus maximus] kupił – ale jak to się mówi „szewc chodzi bez butów” i no to ja ją do kompa i dawaj BIOSy i nawet młotkiem - i albo ja albo ona – no i jest rozwiązanie – proste jak drut!!!!!!!! AGP – jak się okazało (jestem Mądry) – przez przypadek – miałem ustawione w biosie AGP4 ale nie działało – patrzę w PowerStrip a tam pokazuje AGP2 – co jest już się zacząłem domyślać – cholera transfer – AGP2 to ok. 500 a AGP4 to ponad 1000 – ale dlaczego w BIOSIE jest na 4. Ostatkiem sił odkryłem – głupia płyta na Auto ustawia podkręconą magistrale do 108 – wtedy kastruje AGP do 2 / a jeżeli nic nie podkręcę to jest AGP4 (max do 105) i całe wyjaśnienie – sprawdzę jeszcze mojego staruszka GF2 Ti czy bez podkręcenia gierki pójdą jeżeli TAK – to dałem [gluteus maximus] i wywaliłem 4 stówy w nową kartę – nie potrzebnie. a jeszcze jedno - pomoaga na piszczenie karty - po wyłączeniu pdkręcenia proca - przestała piszczeć. UWAGA – nie wierzcie specjalistą – oni nawet z tych super serwisów są jak z programu „USTERKA” Macie coś ciekawego o serwisach - piszcie – może kogoś obronimy przed tymi specjalistami – do których należałem a teraz wiem że nic nie wiem. Edytowane 18 Lipca 2005 przez Piotr_Ort Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_Ort Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 a teraz do grania w „Brothers In Arms albo Batterfield 2” co lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_Ort Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Far Cry - chodzi na high - na tym złomie - ja się cieszyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) Dobrze ze Ty sie "cieszyć" ale kliknij TU!!!!!!!! I po co zakładałeś kolejny wątek o tej samej treści ? Trzeba było po prostu tam to wkleić. Edytowane 19 Lipca 2005 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leto Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 witam mam podobny proble, i nie wiem jak sie za to zabrać - płyta asus TUV4X S370 z agpx4, celeron 1100 i grafika fx5200 z agpx8, która powinna chodzić na x4, a chodzi na x2 mimo że w biosie ustawiam na x4 to we właściwościach karty widnieje magistrala agpx2, mialem tez tak z moja stara karta gf2 mx400, która mając agpx4 chodzila na agpx2 - co prawda procka kiedys podkręcalem ale teraz jest spowrotem odkręcony :D- czekam na pomoc i rade co z tym zrobić żeby chodzilo mi z agpx4 z góry thx cieszylbym sie z kontaktu gg - 3778694 czekam na odpowiedz leto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...