Skocz do zawartości
Piotr_Ort

Gf 6600 Agp - Ostre Tekstury

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć - jestem zielony - kupiłem kartę GF 6600 AGP - po uruchomieniu gry np:. Batterfield 2 grafika zaczyna wariować - ostre rozmyte tekstury i itp.

Pojazdy w grach tych nowych wyglądają jak by pocięte.

Mam komap Pentium III 1,5 Gb / agp 2/4 / pamięć 512 MB i zasilacz 300 W - POMOCY co się dziej może karta jest uszkodzona?

Edytowane przez Piotr_Ort

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz za słaby jak dla mnie.....

1536350[/snapback]

Odłączyłem wszystkie napędy - i to samo - zostało minimum - więc napięcie miał OK - poza tym ten zasilacz jest do PIV a ja ma P3 i tam nawet nie podłancza się dodatkowego zasilania do procesora.

Próbowałem różne sterowniki i ustawienia - starsze gry chodzą jako tako ale nowe są jak to nazywam pocięte jak origami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozliwe ze to problem ze sterownikami tez tak kiedys mialem z gf5600 ze w gta tekstury znikaly albo auta wygladaly jak pociete po zmianie sterow problem znikł :)

Edytowane przez ige007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozliwe ze to problem ze sterownikami tez tak kiedys mialem z gf5600 ze w gta tekstury znikaly albo auta wygladaly jak pociete po zmianie sterow problem znikł :)

1536401[/snapback]

instalowałem sterowniki / 55.64 / 71.89 i najnowsze 77.72

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybierz sie z ta karta do jakiegos kumpla i sprawdz tam. Jesli problem sie powtorzy to wiesz juz co robic --> oddac karte do serwisu.

1536476[/snapback]

z tym kumplem to nie wypali - poniważ nawet jak u niego będzie OK - to umnie jest do d... a ja nie mam kasy na zmiane kompa - ledwo wydatkowałem się na kartę - moja star GF2 Ti jest super ale nowe gry ją już olewają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odłączyłem wszystkie napędy - i to samo - zostało minimum - więc napięcie miał OK - poza tym ten zasilacz jest do PIV a ja ma P3 i tam nawet nie podłancza się dodatkowego zasilania do procesora.

1536367[/snapback]

tak tylko IMHO taki noname to może miec 200wat lub mniej :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak tylko IMHO taki noname to może miec 200wat lub mniej  :mur:  :mur:

1536577[/snapback]

Zasilacz jest 300 W - ale po pracy wpadłem do sklepu komp. i poprosiłem o sprawdzenia - okazało się że u nich to samo - uszkodzona grafika 3D - odałem do serwisu - teraz czekam

Edytowane przez Piotr_Ort

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym kumplem to nie wypali - poniważ nawet jak u niego będzie OK - to umnie jest do d... a ja nie mam kasy na zmiane kompa - ledwo wydatkowałem się na kartę - moja star GF2 Ti jest super ale nowe gry ją już olewają.

1536492[/snapback]

No ale przeciez w razie czego odsylasz karte do serwisu i oni Ci ja albo naprawiaja albo wymieniaja na nowa i nie ma problemu. Nic nie musisz placic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALe te 300W to on ma mocy maxymalnej, i jest to moc jakaś teoretycznawyliczona sobie przez producenta akiego No Name, co w żeczywistości nijak się ma do prawdziwych wartośći takiego zasilatora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ni ejesteś kamikaze i nie chcesz być posądzony o zwiazki a europejska al kajda (zamachy bombowe - ładunek zasilator komputerowy :D) to lepiej kup coś firmowego

1537389[/snapback]

mam taki - i dalej sądze że przy płycie pod Socket370 i Celeron FCPGA2 - 1.4 wzupełności starczy - karta jest uszkodzona czekam na odp. serwisu jak coś to dam znać.

PS. To mamienie mocą że zasilacz jest do d... to takie gadanie - kiedyś udało się mi odpalić PIV na zasilaczy 230W i działało - 300W powinno starczyć - myśle że głowną wadą jest to że 3/4 produktów do komp. teraz robią chiniczyki i dlatego się sypie lub nie trzyma standardów.

Zasilacz Enlight ATX 300W PSU, wersja retail

Opis:

Klasa produktu: Zasilacz; Moc zasilacza (zasilaczy): 300 Wat; Cechy dodatkowe: 1 x złącze zasilania Serial ATA, 5 x złącze zasilania 4-pin - duże, 1 x złącze zasilania 4-pin - małe, Wentylator 8 cm, Low noise, Fan cotroller; Gwarancja/rękojmia: Rękojmia 24 miesiące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam – mała historia – jestem Mądrym Idiotą lub Idiotą Mądrym – założyłem nowy temat ponieważ chciałem się czymś podzielić a stary został w tyle – tam też dam ten list.

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=142713

Mam kompa.- Celeron FCPGA2 1,4 Nhz płyta ASUS TSUL2-C (soket370) zasilacz 300W – miałem grafikę GF2 Ti – wszystko grało dopóki nie dostałem nowej gry „Brothers In Mars oraz Batterfield 2” – nie chciała się odpalić (teraz nie wiem czy z mojej głupoty – spróbuje włożyć starą kartę – mam u kumpla i sprawdzę) i kupiłem GF6600 AGP – nowe gry zaczęły działać ale grafika się waliła „ostre powycinane kontury pojazdów” / Próbowałem różne sterowniki i ustawienia oraz zasilacze chociaż uważałem że 300 W powinno wystarczyć - to nie jest P4 i dlatego nie podpina się dodatkowego zasilania – mocy jest OK - starsze gry chodzą jako tako ale nowe są jak to nazywam pocięte jak „orgiami” – co zrobić: - temat na forum OK. – nic nie pomogło – przekopałem się chyba przez wszystko (ponad 100 stron uf i nic) – podałem się (jestem Idiotą – 20 lat i idiotą) pojechałem do sklepu komputerowego renomowanego nie będę wymieniał nazwy aby nie robić reklamy i oddałem kartę do testowania – a ten idiota to samo karta uszkodzona grafika 3D nie działa – no to ja ją pod pazuchę i do firmy gdzie kupiłem (ABC Data) i znowu do serwisu – a oni za parę dni mówią że karta OK. – ale jest ona mostkowana i dlatego na starszych komp. nie chodzi – to gęba w kubeł i pomyślałem że jestem do [gluteus maximus] – 20 lat w kompach i jeszcze sobie sam kartę do [gluteus maximus] kupił – ale jak to się mówi „szewc chodzi bez butów” i no to ja ją do kompa i dawaj BIOSy i nawet młotkiem - i albo ja albo ona – no i jest rozwiązanie – proste jak drut!!!!!!!!

AGP – jak się okazało (jestem Mądry)– przez przypadek – miałem ustawione w biosie AGP4 ale nie działało – patrzę w PowerStrip a tam pokazuje AGP2 – co jest już się zacząłem domyślać – cholera transfer – AGP2 to ok. 500 a AGP4 to ponad 1000 – ale dlaczego w BIOSIE jest na 4.

Ostatkiem sił odkryłem – głupia płyta na Auto ustawia podkręconą magistrale do 108 – wtedy kastruje AGP do 2 / a jeżeli nic nie podkręcę to jest AGP4 (max do 105) i całe wyjaśnienie – sprawdzę jeszcze mojego staruszka GF2 Ti czy bez podkręcenia gierki pójdą jeżeli TAK – to dałem [gluteus maximus] i wywaliłem 4 stówy w nową kartę – nie potrzebnie.

UWAGA – nie wierzcie specjalistą – oni nawet z tych super serwisów są jak z programu „USTERKA”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi