Miazga82 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (edytowane) Witam, pierwsza część mojego postu nadaje sie do tematu allegro lol'e, ale ztwierdzłem, że zamieszcze ten teamt tutaj. porównajcie sobie opisy tych dwuch zasilaczy: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74018773 i http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=997 Czy nie jest to z lekka podejżane? Zwróciłem uwage na "modularny system okablowania", któy oznacza ze zasilacz ma odpinane kable. Rozśmieszyło mnei też troszke, że w opisie aukcji autor pogrubia zdanie Zasilacz posiada obwód +12V, tak jakby to było coś szczególnego. Oczywiście na stronie cooling.pl owy Zasilacz posiada podwójny obwód +12V! Pogrubienie w tym momencie ma jakiś sens! No nic, jest tam jeszcze pare chochlików .... ale cóż, autor aukcji chyba sie nawet za bardzo nie zastanawiał wystawiając ten zasialacz pod młotek. Zainteresowany tym zasilaczem postanowiłem zapytać allegrowiczów już posiadających ten okaz o ich wrażenia i spostrzeżenia. witam ! Kupiłem zasilacz do komputera zony, w ktorym specjalna moc nie jest potrzebna ... ale wracajac do zasilacza .. Zaskoczyla mnie jakosc wykonania Bardzo dobra !! Cisza zupelna wetylator jest naprawde wielki i cichy. Prawdę mówiąc nie mam nic do zarzucenia temu zasilaczowi. XXX Ja go jeszcze nieotrzymalem ale..moj kolega ma taki sam tzn ja kupilem takze bo zobaczylem u niego...jest on cichy tak jak jest napisane w opise kole ga ma plyte dfi lan party + procek amd 64 3200+ venice i dual 2x512 hynix cos tam po podkrecal i chodzi mu naprawde swietnie...zasilacz jest naprawde dobrze wykonany moim zdaniem...moge go polecic... :) pozdrawiam Witam, Użytkuje go dopiero 2 dni, niewiele jeszcze o nim mogę powiedzieć, ale dobrze się prezentuje, jednak nie to jest najważniejsze. Pewnie nawet nie sprawdzę, czy potrafi dać z siebie tyle mocy ile piszą na nalepce, bo nie mam tylu urządzeń.... Wszystko byłoby ok, gdyby wydzielał mniej szumu (wiatrak 14cm robi swoje), jak na razie to jest jedyny mankament, który trochę mi przeszkadza, bo kupiłem go z myślą, że duży, wolno-obrotowy wiatrak będzie niesłyszalny, niestety tak nie jest. Wszystko poza tym jest ok. pozdrawiam Witam, jestem bardzo zadowolony z tego zasilacza w stosunku cena / jakość. Jeżeli chodzi o wygląd zewnetrzny i całość wykonania uważam ją za bardzo dobrą, Stabilność napięć i prądu pod obciążeniem sprawdzona testerem także wykazała pozytywne cechy. Jednym zdaniem za tą cenę a nawet za ok 150 zł warto zakupic owy zasilacz. Niczym nie ustępuje on podstawowym zasilaczom np. Chiefteca za ok 180 -220 zł na allegro oczywiście (nie wspomne o cenach sklepowych = paranoja). Zdecydowanie polecam Witam. Moim skromnym zdaniem zasialcz jest wart ceny w 100%, już samo opakowanie namnie zrobiło wrażenie… jakość wykonania jest na b. wysokim poziomie. Zasilacz jest z kablem zasilającym i wyglada jak te najwyższej klasy. Kurde mam NeoTec 4200 i ten tronje bardziej mi się podoba, b. cichy. Wsumie składałem teraz 3 komputery, do 2 kupilem tego tronje a do trzeciego ten: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71975236 i roznica jest znaczna już na pierwszy rzut oka ten tronje lepiej się prezentuje. Jak chcesz to wysle Ci skana parametrow z boku zasilacza. Pozdrawiam Haha i tu się głęboko mylesz... mogę tylko poleci... mam go i ja i mój Chłopak (jestem Panią nie Panem :) przy technologi 64 bity, karcie grafiki 256 MB i procesorze 3600+ tylko poleci. Wentylator co prawda głosny nie jest, ale jest delikatnie słyszalny przy obciażeniu zasilacza. Przy normalnej pracy komputera w moim przypadku stoi w miejscu ledwie sie obraca. P.S.: Napisałem także maila do autora tej aukcji zeby mi wytłumaczył zbieżność opisów tak różnych zasilaczy. Zapytałem sie również czy posiada on odpinane kable tak jak to przedstawia aukcja. ;) Edytowane 2 Grudnia 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...