bibbi Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Witam. Zastanawiam sie nad 3 modelami laptopów. 1. ASUS A6R B037 z 1gb ram 2. F-S Amilo L1310G z Vobisu 1,5 proc 1gb ram 100gb dysk 3. F-S Amilo A1667G z Sempronem 1,8 ATI X700 1 gb ram Prosze o porade. To 4000 wiec nie chcialnym wtopic. Chodzi mi o cisze, wydzielane cieplo, wydajnosc, i czas pracy baterii. Pozdrawiam sorry toshiby jednak nie dalem bo tylko rok gwarancji. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astray Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Moge sie wypowiedziec w sprawie Amilo 1667G z sempem, nazwa produktu z Sempronem to 1667EX i w ulotce (pewno stad brales) jest blad, jest 512MB ram a nie 1GB. Ale do rzeczy, w tym budzecie bedzie Ci bardzo ciezko spelnic wszystkie wymagania ;) no chyba ze karta zintegrowana, co do Amilo, jest dosc cichy w trybie silent, szum slychac przy obciazeniu ale nie jest uciazliwy choc to wrazenie subiektywne. Troche sie grzeje, nie ma co ukrywac ;) wydajnosc bardzo ok, mozna spoko grac w nowe tytuly (quake 4 BF2) w calkiem przyzwoitych ustawieniach. Czas pracy na baterii, jeszcze nie korzystalem ale nie ma co spodziewac sie cudow bo to 4400mAh wiec pewnie ok 1,5-2h. Ja akurat jestem zadowolony bo bralem glownie ze wzgledu na X700 a w tej cenie nie ma nic lepszego, no chyba ze acer ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M_ Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Moge sie wypowiedziec w sprawie Amilo 1667G z sempem... Czas pracy na baterii, jeszcze nie korzystalem ale nie ma co spodziewac sie cudow bo to 4400mAh wiec pewnie ok 1,5-2h. Ja akurat jestem zadowolony bo bralem glownie ze wzgledu na X700 a w tej cenie nie ma nic lepszego, no chyba ze acer ale...Sie nie wypowiadaj, bo chyba twoje informacje sa z 10-tej reki. 4400mAh to okolo 63Wh, przy ktorych acer 5024 pracuje nieco ponad 3h z wifi, wiec jesli taki gniot, jak acer daje rade, to taki FS pewnie tez bedzie dzialal dluzej (chyba ze bateria jest 2200mAh). @bibbi Jesli sprzet jest solidny (nie mam doswiadczenia z FS), to powinienes byc zadowolony z tego konfigu (opcja 3), nawet jesli ma tylko 512MB ram. Sempik to calkiem fajny procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M_ Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Sam zastanów się copiszesz, Turion jest o wiele bardziej energooszczędnym procesorem w porównaniu do semprona, więc czas pracy jest nieporównywalny, a poza tym nie widze związku między czasem działania semprona odnośnie firmy (co to za różnica czy to acer czy FS, znaczenie ma bateria i konfiguracja sprzętu a nie producent lapka)Jeszcze jeden ignorant! Od kiedy 35-watowy proc jest bardziej oszczedny od 25-watowego? Wracaj do podstawowki uczyc sie matematyki. Po drugie - sempron to nie celeron i nie ma zablokowanej dynamicznej zmiany mnoznika (ta funkcja dziala tak samo, jak w turionie). Reszta podzespolow w lapkach jest niemal taka sama, wiec o co ci chodzi? Spodziewam sie, ze bardziej markowy sprzet o identycznej konfiguracji bedzie pracowal conajmniej tak samo dlugo na baterii, ktora ma miec taka sama pojemnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...