shrek999 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 witam moj problem polega na tym iz od nowosci piszczt mi cewka/cewki w laptopie. Lapek jest na gwarancji ale w usa - dell inspirion 6400. Czy jest jakas opcja zeby to wyciszyc? poiszczec przestaje gdy procesor ma cokolwiek do roboty. I wlasnie nei wiem czy zadzwonic do dell polska i zapytac sie ile by kosztowala wymiana cewek/cewki na plycie gl ale tak zeby nei utracic gwarancji czy odsylac do stanow i czekac 2-3 tygodnie na jego zwrot :( tymbarrdziej ze nei wiadomo czy mi uznaja taki problem, pozatym na zasilaniu wydaje sie z niego ciut inny dzwiek/ton tego dzwieku... lapek raz piszczy a raz nie ..;/ nie wiem czym to jest uzaleznione ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 W Dellu mojego brata, rowniez model 6400 ( core duo 1,73ghz, 1gb ramu, hdd 120gb i x1400) cewki rowniez piszcza. Czasme komputer ma spora zawieche i dopiero po np minucie lub dwoch dostaje kopa. Braciak mial go odeslac na dniach, wiec jak mu sie uda cos zdzialac to dam Ci znac jak wyglada naprwa tego. ps. tez masz takie zwiechy w lapku ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 no aj musze odeslac go do sklepu i oni beda go wysylac do usa... pozatym nie moge znalezdz info ile moze kosztowac gwarancja miedzynarodowa poniewaz wykupienie takowej jest mozliwe i lapki beda naprawiane w pl =] uwazam ze warto sie szarpnac jesli to nei bedzie wiecej nz 100$...albo rozszezyc na dluzszy zcas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Piszczenie w laptopach to podobno dość częsta przypadłoś i to niezależnie od marki więc zastanawiał bym się czy opłaca się wam wysłać go do serwisu chociażby dlatego że naprawią jedno a drugie zepsują tak jak zawsze :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Hej, rzeczywiście piszczenie to przypadłość wielu firm, mi piszczy hp nx7400, ale na szczęscie tylko wtedy gdy pracuje na baterii i gdy procesor jest bez obciążenia, wiec nie jest to aż tak uciążliwe :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 maczeta10 napisał(a): Piszczenie w laptopach to podobno dość częsta przypadłoś i to niezależnie od marki więc zastanawiał bym się czy opłaca się wam wysłać go do serwisu chociażby dlatego że naprawią jedno a drugie zepsują tak jak zawsze :-) to podobno przypaddlosc platformy centrino czyli zmienianego napiecia na procesorze..nie no mam nadzieje ze dell jest taka firma ze nie popsuje mi nic jednakze wyslalbym go dla ciszy, pokoju i braku nowej zabawaki na czas kolosow na uczelni...tylko yak nie bardzo sie rozstawac z lapkiem na 2 tygodnie albo i dluzej <sciana> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 U siebie w laptopie też mam cichutkie piszczenie, ale mnie to nie przeszkadza - nawet w nocy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qudlaty Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Z mojego HP nx7400 tak samo jak koledze Toudiemu też wydobywają się piski podczas pracy na baterii. Jest to na tyle ciche i mało uciążliwe, że mi to nie przeszkadza. Widać przypadłość wielu modeli różnych firm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Qudlaty napisał(a): Z mojego HP nx7400 tak samo jak koledze Toudiemu też wydobywają się piski podczas pracy na baterii. Jest to na tyle ciche i mało uciążliwe, że mi to nie przeszkadza. Widać przypadłość wielu modeli różnych firm :) Witam, u mnie w sumie jest na tyle głośny, że jak siedze normalnie przy laptopie to jest dość słyszalny, jednakze jak się człowiek nie wsłuciach!e to zapomina o tym :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) Koledzy nie wmawiacje sobie, że piszczenie laptopa to tak musi być i że większość laptopów to ma. Błędne rozumowanie ma być cichy i tylko ewentualnie winno być słyszalne praca wentylatora i praca dysku i tylko w zależności od producenta notebooka. Takie laptopy winny odwiedzić jak najszybciej serwis lub zwrot do sklepu jeżeli jeszcze takową mamy możliwość. Piszczenie laptopa jest bardziej denerwujące niż głośniej pracujący wentylator (wysokie dżwięki). :D Edytowane 9 Listopada 2006 przez lucjan1948 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 we wtorek lapek poszedl dhlem do sklepu jutro wysylaja go do usa zobaczymy za ile ogo dostane spowrotem i w jakim stanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 No coz jestem pesymista i stawiam, ze to bedzie miesiac albo i dluzej. Samo wysalnie sklepowi zajmie jakis czas, a paczka nawet lotnicza moze isc od tygodnia do dwoch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Shantillas napisał(a): No coz jestem pesymista i stawiam, ze to bedzie miesiac albo i dluzej. Samo wysalnie sklepowi zajmie jakis czas, a paczka nawet lotnicza moze isc od tygodnia do dwoch. chyba Cie cos zczyscilo?? a zreszta.. powiedzieli mi ze standardowo saraja sie wyrabiac w 14 dniach ale ze wysylaja do usa to moze wydluzyc sie do 21 dni zatem luzik... w polowie grudnia najpozniej powinien wrocic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Mhmm jesli to star trek to moze i w 21 dni sie wryobia ;) Moze wiesz przez jaka firme oni wysylaja tego lapka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 niestety...moze jak mi napisza ze wyslali bo powinni to zapytam sie czym sla ale napewno dhl'em im sie nie oplaca ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Z polski wyslac lapka do usa aby byl tam w tydzien to koszty nawet 1tys zlotych (DHL, UPS). Dlatego jak sklep chce to zalatwic szybko to beda chlopaki w plecy, chyba ze przerzuca koszty transportu na Della ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 wiesz nei moja brocha mogli nie nie sprzedawac nei sprawnego sprzetu co nie?? ;) a pozatym powiedzieli ze sie wyrobia w 3 tygodniach... edit... wiecej jak 3 tyg bo zapomnialem ze robocze "Mowa jest o 14 dniach roboczych lub więcej w zależności od konieczności sprowadzenia odpowiednich części z USA. NIestety w tym przypadku obawiam się, że ten czas ulegnie wydłużeniu ponad 14 dni." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafic Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Witam! Od o dwoch dni jestem posiadaczem Hp Pavilion dv6008 ea, problem "pisków" rownież u mnie wystepuje. Jest to dzwięk irytujacy-tak po prostu byc nie powinno! Jutro zaczynam działac w tej kwestii, tylko nie wiem czy wchodzi w rachube wymiana sprzetu czy jego naprawa?A kupowalem w Media Markt. A miało byc tak pieknie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 jak kupiles w media mozesz starac sie o wymiane ale wg praw konsumenckich tyko gwarancja.. niezaszkodzi probowac... :) zycze powodzenia :) dont worry i'll be alright ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Piszczące cewki są częstym zjawiskiem u mnie narazie jeszcze nic nie słychać naszczęśćie odpukać ... :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Paczka lotnicza tzw. priorytetowa (czas dostarczenia do 14 dni) ubezpieczona to bedzie koszt koło 200-300zł. Sprawdz sobie najlepiej w cenniku Poczty. Tylko ze w obie strony to juz bedzie spory wydatek.. Moze juz lepiej naprawic sobie tutaj w Polsce, koszty moga wyjsc te same.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 maczeta10 napisał(a): Piszczące cewki są częstym zjawiskiem u mnie narazie jeszcze nic nie słychać naszczęśćie odpukać ... :-) Genialne stwierdzenie :) co się uśmiałem przy tym :) A skąd wiesz że to akurat cewka "piszczy", rozkręciłeś go i szukałeś na włączonym? Kondenstator elektrolityczny jak najbardziej może sobie piskać kiedy się przegrzewa i elektrolit się "gotuje" ale w cewce praktycznie nie ma co piszczeć. Na pacowni i warsztatach (elektornika) przez 3 lata jeszcze nigdy nie spotkałem piszczącej cewki... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) TeQuila SunRise napisał(a): Paczka lotnicza tzw. priorytetowa (czas dostarczenia do 14 dni) ubezpieczona to bedzie koszt koło 200-300zł. Sprawdz sobie najlepiej w cenniku Poczty. Tylko ze w obie strony to juz bedzie spory wydatek.. Moze juz lepiej naprawic sobie tutaj w Polsce, koszty moga wyjsc te same.. firma w ktorej kupilem lapka swiadczy mi gwarancje zatem ja place wylacznie za kuriera na trasie wawa-wroclaw bodajze ai interesuje mnie tylko kiedy sprawny lapek do mnie wroci...a w polsce chcac zachowac gwarancje jako taka to albo wykupienie gwary international robia za free albo zaplacenie za wymiane plyty glownej bo tak to zalatwiaja ... ale naszczescie nawet za kuriera nei zaplacilem... strauszek w koszty sobie wrzucil i tyle... @roodin czepiasz sie =] i mam nadzieje ze mnei nie obraziles z tym kondensatorem elektrolitycznym:) Edytowane 27 Listopada 2006 przez shrek999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sallinger Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 No właśnie... przez to piszczenie czuję się jak u dentysty :angry: ...wiercenie w mózgu! Sam nie wiem czy odsyłać na gwarancji (lapek ma miesiąc)? Czy komuś z was to naprawili? U mnie piszczy tylko przy pracy na baterii ale mimo to jest to dla mnie problem, bo nie uważam tego za coś normalnego. W poprzednim lapku nic nie piszczało, co jakiś czas głośniej włączał się wiatraczek od procka, ale to było nawet przyjemne w prównania do tego pisku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_maniak_ Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Cytat Na pacowni i warsztatach (elektornika) przez 3 lata jeszcze nigdy nie spotkałem piszczącej cewki... Przepraszam ale muszę to podsumować :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...