Skocz do zawartości
raiders

Wentylator Wolnobrotowy Led

Rekomendowane odpowiedzi

Zamowilem ANDIEGO Samurai Mster :E teraz prosze o pomoc jaki FAN do niego kupic oto 3 propozycje i ktoras musze wybrac.

1

Dołączona grafika

800-1600b\obr,33-66CFM,14-32 dB podobno ma tendencje do wpadania w wibracje :( ale nie wiem czy to prawda

2

Thermaltake Blue-Eye LED 120 mm

2 800 obr./min. (min. 1300

46,5 dB (min. 17 dB przy 1300 RPM)

93,7 CFM (min. 38.6 CFM)

3

Thermaltake Thunderblade 120 mm LED

2 000 obr./min

21 dB

78 CFM

ale przy tym fanie pewnie jak zwolnie obroty to i LED przygasnie.

Prosze o szybka rade o pomoc bo zamawiam jeszce dzisiaj.Chyba ze ktos ma inne fajne propozycje to prosze podac najlepeij z linkiem.Ma to bzc FAN wolnobrotowz LED te TT jak bzm yakupil to i tak bede je zwalnial do poziomu 1300.

Prosze orade bardzo pilne bo chcem zamowic FANa jeszce dzisiaj najpozniej jutro/pojutrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam scythe kamakaze 120 blue led i wiatrak jest genialny. Przy wysokich obrotach daje znać że istnieje, ale nie ma tragedii. Nie wpada w wibracje, jest najlepszy z tej trójki (stosunek głośność/wydajność) ihmo oczywiście (dokonywałem podobnego wyboru jakiś czas temu)

edit:

diody świecą identycznie cały czas nie zależnie od obrotów (cały czas ładnie)

Edytowane przez taimons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się do tematu :wink:

Potrzebuję coolera 80 i 120 mm świecącego na niebiesko w miarę tak jak Chieftec 560A 12C

Dołączona grafika,

(w rzeczywstości jest to ciut jaśniejsze)jednak który schłodziłby trochę "gorącą atmosferę B-) " wewnątrz obudowy. Moje propozycje to:

Scythe Blue LED

Revoltec Dark Blue

CoolerMaster Silent Neon LED 80 mm - niebieski

Spire do obudów 80 mm łożysko cierne z diodami BLD-FD08025S1L3 (jakiś dziwnie tani)

Ktoś mógłby coś poradzić?? Skłaniałbym się ku scythe'owi, ale nie mogę znaleźć zdjęć jak wygląda w ciemności

Z góry THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

120 to napewno Scythe, i jeśli nie masz limitu kasowego to cena 80 scytha bodajże 33 w porównaniu z revolteciem będzie ok to bierz oba od Scythe, ja mam zamiar własnie kupic 120 u kumpla patrzyłem i jestem zadowolony, na śledziu masz kontroler obrotów, dla 80 też dają więc jest ok. Co do revolteca to myślę że to prawie to samo co coolermaster jeśli chodzi o jakść, a w spire to bym sie nie pchał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy, trochę jest głośniejszy na podobnych 2000rpm, więc ręcznie byś go musiał puścić na 5V lub 7V, ale ja uważam że lepiej poczekać i 10 do zbierać. Ale z drugiej strony aż taki wielkiej ciszy za tą 10 mieć nie będziesz miał. A świecą podobnie, tylko revoltec po zmainie na 5v,7v może świecić mniej, nie tak jasno niz scythe po zmniejszeniu obrotów na śledziu, tak mi się wydaje

Edytowane przez Tony Soprano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi