marcinps2 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Tak jak w temacie. Zalezy mi na wydajnosci ale tez na ciszy. Chyba ze macie jakies inne propozycje bardzo chcetnie wezme pod uwage bo wszystko do nowego kompa juz prawie mam ale nie wiem jaki dysk dac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) Tak jak w temacie. Zalezy mi na wydajnosci ale tez na ciszy. Chyba ze macie jakies inne propozycje bardzo chcetnie wezme pod uwage bo wszystko do nowego kompa juz prawie mam ale nie wiem jaki dysk dac. Raptory wbrew pozorom nie są głośne - owszem słychać lekkie chrobotanie głowic - ale nic poza tym (seria ADFD) POjedyńczy Raptor ma średni odczyt 75MB/s - Raid0 na WD Raid ED wyniesie ok 100-110MB/s, czas dostepu 8 vs 12-14 ms Myślę, że jeżeli chcesz mieć na prawdę cicho - weź raida (nie będzie słychać nic jak zrobisz to na dyskach pokroju Hitachi czy Samsunga (nie wiem jak WD3200AAKS) Edytowane 22 Czerwca 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinps2 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 dzieki wiec mam 3 zestawy do wyboru, ktory najwydajniejszy/najcichszy: 2x Hitachi DeskStar 7K160 XXX GB 8MB 2x WD Caviar RE XXX GB 16MB 2x Samsung SpinPoint P80SD XXX GB 8MBNCQ) co do wielkosci to 160 albo 250 gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinps2 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 zwyciezca został: Hitachi DeskStar T7K250 250 GB (SATA II, NCQ) wezme dwa do raida, przeczytalem kilkanascie recenzji i opinii zarowno polskich uzytkownikow jak i zagranicznych i hitachi wygrywa z rywalami cicha praca i wydajnoscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...