LIMUS Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Kupiłem nową pamieć goodram 1gb 400mhz...niby wszystko było oki ale gdy chciałem uruchomic gre niestety komp sie zawiesza i to przy każdej grze...i tylko z grami jest problem...moja płyta główna to Mercury KVT600X-L ...procesor AMD ATHLO 2200 karta grafiki GeForce FX5200...Wczesniej miałem pamiec GOODRAM 256 400mhz i jak ja podepne to gry idą co może być nie tak??prosze odpiszcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 może napisałbyś to w podstawowych zagadnieniach? Przetestuj memtestem, goldmemory. Na starych ramach jest to samo? Chłodzenie na procu/grafie jest ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Najnowszy bios w mobo? Przekładałeś moduł do wszystkich slotów? Wogóle dość często się zdarza że kładzie sie ram do zakurzonych slotów a potem kaplica... nie działa <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIMUS Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 (edytowane) Mysle że sloty sa wporządku bo na starych ramach chodzą gry...zobacze jeszcze tego memtesta aha i może iwecie gdzie znalesc najnowszego biosa do płyty głównej MERCURY KVT600X-L? Przeswietliłem ramy memtesem i nic nie wykryły??sloty są czyste...nadal gry nie chodzą...??co może byc tego przyczyną??a Biosa nie bardzo moge znaleść jakieś pomysły? Oki rozwiązałem problem...dzięki,,,chodziło o to aby CPU FREQUENCY miało 133mhz wiec DRAM FREQUENCY musiałem ustawić na CPU+33 Edytowane 26 Sierpnia 2007 przez LIMUS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_Shaggy Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Siemacie. Mam ten sam problem, co kolega :/ Tylko, że ja mam (chyba) nie 1GB 400 Mhz, tylko 1 GB 800 Mhz, też GoodRAM. Co mam zrobić? Tzn gdzie mogę zmienić te ustawienia, co zrobił LIMUS? Czekam na szybką odpowiedź. Pozdro! ;) Gdzie się zmienia to CPU FREQUENCY z DRAM FREQUENCY? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...