Skocz do zawartości
LIMUS

Problem Z Pamiecią Goodram 1gb 400mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem nową pamieć goodram 1gb 400mhz...niby wszystko było oki ale gdy chciałem uruchomic gre niestety komp sie zawiesza i to przy każdej grze...i tylko z grami jest problem...moja płyta główna to Mercury KVT600X-L ...procesor AMD ATHLO 2200 karta grafiki GeForce FX5200...Wczesniej miałem pamiec GOODRAM 256 400mhz i jak ja podepne to gry idą co może być nie tak??prosze odpiszcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może napisałbyś to w podstawowych zagadnieniach? Przetestuj memtestem, goldmemory. Na starych ramach jest to samo? Chłodzenie na procu/grafie jest ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle że sloty sa wporządku bo na starych ramach chodzą gry...zobacze jeszcze tego memtesta aha i może iwecie gdzie znalesc najnowszego biosa do płyty głównej MERCURY KVT600X-L?

Przeswietliłem ramy memtesem i nic nie wykryły??sloty są czyste...nadal gry nie chodzą...??co może byc tego przyczyną??a Biosa nie bardzo moge znaleść jakieś pomysły?

Oki rozwiązałem problem...dzięki,,,chodziło o to aby CPU FREQUENCY miało 133mhz wiec DRAM FREQUENCY musiałem ustawić na CPU+33

Edytowane przez LIMUS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemacie. Mam ten sam problem, co kolega :/ Tylko, że ja mam (chyba) nie 1GB 400 Mhz, tylko 1 GB 800 Mhz, też GoodRAM. Co mam zrobić? Tzn gdzie mogę zmienić te ustawienia, co zrobił LIMUS? Czekam na szybką odpowiedź. Pozdro! ;)

Gdzie się zmienia to CPU FREQUENCY z DRAM FREQUENCY? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi