Skocz do zawartości
acd

Węże 10mm I 12 Mm Wew. średnicy - Jakie Kupić Do Złączek Zakręcanych?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

przerabiam sobie WC i choinki zamieniłem na złączki zakręcany. Sęk w tym, że one są dość grube i zakręcając złączkę zsuwam je... Jakie polecacie węże 10mm śr wew. 12śr wew., ale o grubości 1mm??

Edytowane przez acd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znany problem wsadzenia węży 10/13 w złaczki 10/12

najtansze i najprostsze rozwiązanie jest niestety lekko pracochłonne i skończy sie pewnie odciskami na palcach- bierzesz nożyczki wsadzasz do nakrętki i obracasz powoli frezując cienką warstewkę wnętrz nakrętki. Przydaje sie suwmiarka do mierzenia postępów ale na upartego można to zrobić na oko. Mi rok temu przerobienie tak 8 nakretek zajeło jeden wieczów podczas oglądanie jakiegoś filmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idz do jakiegoś Praktikera i kup za 5zł komplecik kamieni szlifierskich, które można na wiertarkę nałożyć. Banalnie sie powiększa otwory. 10 minut i wszystkie będziesz mieć powiększone. Wyjdzie to taniej i szybciej niż koszt nowych zrypanych nożyczek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idz do jakiegoś Praktikera i kup za 5zł komplecik kamieni szlifierskich, które można na wiertarkę nałożyć. Banalnie sie powiększa otwory. 10 minut i wszystkie będziesz mieć powiększone. Wyjdzie to taniej i szybciej niż koszt nowych zrypanych nożyczek ;)

ale jakich zrypanych? Frezuje sie zewnętrzną krawędzią zamknietych nożyczek- ja na swoich nie ma śladu- nierdzewna stan na herlitzu jest twardszą niż jakiś tam mosiądz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi