acd Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Hej, przerabiam sobie WC i choinki zamieniłem na złączki zakręcany. Sęk w tym, że one są dość grube i zakręcając złączkę zsuwam je... Jakie polecacie węże 10mm śr wew. 12śr wew., ale o grubości 1mm?? Edytowane 14 Lutego 2008 przez acd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 A może rozwiercisz / dokupisz większe nakrętki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 A może rozwiercisz / dokupisz większe nakrętki? hmm, a gdzie dokupić takie nakrętki?:> bo pomysł mi się podoba i w sumie dziwne, że na niego nie wpadłem :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=238241 Dawno, dawno temu ktoś pokazywał jak rozwiercał te nakrętki nożyczkami... nie pamiętam kto... Pietach, albo może Nazir... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 znany problem wsadzenia węży 10/13 w złaczki 10/12 najtansze i najprostsze rozwiązanie jest niestety lekko pracochłonne i skończy sie pewnie odciskami na palcach- bierzesz nożyczki wsadzasz do nakrętki i obracasz powoli frezując cienką warstewkę wnętrz nakrętki. Przydaje sie suwmiarka do mierzenia postępów ale na upartego można to zrobić na oko. Mi rok temu przerobienie tak 8 nakretek zajeło jeden wieczów podczas oglądanie jakiegoś filmu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 A ja rozwiercam normalnie wiertarką...co 0,5mm. Tylko trzeba uważać żeby zbyt mocno nie skręcić w imadle bo się jajko zrobi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Idz do jakiegoś Praktikera i kup za 5zł komplecik kamieni szlifierskich, które można na wiertarkę nałożyć. Banalnie sie powiększa otwory. 10 minut i wszystkie będziesz mieć powiększone. Wyjdzie to taniej i szybciej niż koszt nowych zrypanych nożyczek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Idz do jakiegoś Praktikera i kup za 5zł komplecik kamieni szlifierskich, które można na wiertarkę nałożyć. Banalnie sie powiększa otwory. 10 minut i wszystkie będziesz mieć powiększone. Wyjdzie to taniej i szybciej niż koszt nowych zrypanych nożyczek ;) ale jakich zrypanych? Frezuje sie zewnętrzną krawędzią zamknietych nożyczek- ja na swoich nie ma śladu- nierdzewna stan na herlitzu jest twardszą niż jakiś tam mosiądz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 No dobra, a jakiej grubości musi być ścianka węża co by weszła do tego śrubunku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 przecierz sobie odpowiedziales ;] 1mm scianka i masz zew 12mm , szybkozlaczka pod waz 12mm , 13mm powinienes wepchnac jeszcze , do 8/10 celfast 8/11 dawal rade , teraz mam rozwierczone 10/13 i pakuje do nich tygona 14.2 zew i tez daje rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...