Jump to content

Jmarcin

Użytkownik
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About Jmarcin

  • Rank
    Newbie
  1. Dzięki, poradziłem sobie - w zasadzie przyczyną był Norton, który nie dziłał dobrze (opcja zaufania do sieci nieaktywna), przeinstalowałem i już wszystko śmiga. IP uzyskiwane automatycznie i bez lmhost. Pozdrawiam!
  2. Szaleństwo.... Za dużo pomocy.... Pogubiłem się w Waszych odpowiedziach..... Pozdro.....
  3. Witam serdecznie, na początku powiem, że przetrzepałem już google i jakoś nie znalazłem konkretnych pasujących rozwiązań... Posiadam dwa komputery podłączone do Cerberusa (jak w temacie) za pomocą skrętek. Jeden z XP a drugi z Vistą. Router jest podłączony pod neo i nie ma z tym problemu – obydwa PC mają dostęp do netu. Na Cerberusie przekierowałem porty p2p i wszystko śmiga tak jak powinno. Problem jest z „widzeniem się komputerów sieci lokalnej” Poustawiałem wszystko w taki sposób: Router IP (domyślne) 192.168.1.100 Vista Nazwa: Stacja1 IP 192.168.1.101 Maska 255.255.255.0 Grupa robocza: Siec1 XP Nazwa Stacja2 IP 192.168.1.102 Maska 255.255.255.0 Grupa Robocza: Siec1 Vista po otwarciu Sieci widzi tylko Stacja1 – czyli Siebie a XP widzi Stacja1 i 2, z tym, że do Stacja 1 nie ma dostępu. Oczywiście w XP i Viście wszystko udostępniłem, ale w przydziały wolałem się nie zagłębiać Kombinowałem z plikiem lmhosts 192.168.1.100 Cerbeus P6331-4r #PRE 192.168.1.101 Stacja1 #PRE 192.168.1.102 Stacja2 #PRE ale nic to nie dało... Proszę o jakąś poradę....
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.