Jump to content

wrzachu

Użytkownik
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About wrzachu

  • Rank
    Newbie
  1. Witam, Nie wiem czy w odpowiednim dziale pisze, ale mam problem z logowaniem się na swój komputer z innych komputerów w sieci domowej. System jaki posiadam na komputerze na który nie da się zalogować to windows 8, na 7 nie było problemów jednak z podobnym problemem spotkałem się też na 7. Do rzeczy: Laptop z win 8 normalnie jest wykrywany w sieci przez pozostałe komp. można wejść do katalogów udostępniony, czyli łączę się z nim wpisując adres: np. //192.168.1.6 wpisuje login i hasło administratora, pojawiają mi się katalogi i drukarki udostępnione. Chcę wejść na jeden z dysków (np. C:\) Do adresu dopisuje C$ (//192.168.1.6/C$) czekam... pojawia mi się komunikat o podanie loginu i hasła (ponownie) wpisuje i nic, dane do logowania nie pasują. Ręce mi już opadają nie mogę rozwiązać tego problemu. W zarządzaniu komputera w udostępnionych udziałach sprawdzałem wszystko jest ok, katalogi C$, D$, X$, ADMIN$ są udostępnione. Dlaczego nie mogę się zalogować wcześniej wydaje mi się ze mogłem chociaż nie wiem czy nie mylę z win 7 bo jeszcze niedawno miałem i było ok. Proszę o rade, poradę bo nie wiem co robić.. wiem że mogę utworzyć nowy udział ale wolałbym dowiedzieć się jak zrobić żeby było normalnie. kiedyś miałem też kompa z win 7 i był identyczny problem. Komputer jest w sieci prywatnej, wszystko jest po udostępniane do łączenia się z innymi komputerami/innych komputerów z moim, grupa robocza taka sama, z mojego komputera mogę bez problemu wejść na inny w sieci. Proszę o szybką w miarę odpowiedź, bardzo mi zależy...
  2. Witam, Mam taki problem podłączyłem sobie dysk 3.5" co laptopa DELL e6510 za pomocą kabla e-sata - sata (zasilanie oddzielne z gniazdka). W momencie kiedy wykryło dysk muszka zaczęła szwankować (przerywać, opóźnione ruchy) zarówno touchpad jaki i ta na usb. Z myszką usb szybko sobie poradziłem, odłączyłem i podłączyłem ponownie, touchpad w ogóle przestał działać (odinstalowałem sterowniki, zainstalowałem ponownie, resetowałem komputer) Dopiero po odłączeniu dysku i uruchomieniu systemu w trybie awaryjnym touchpad zaczął działać. Za każdym razem kiedy podłączam dysk robi się to samo. Co to może być? Chyba nie wirus?
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.