Jump to content

Elemenar

Stały użytkownik
  • Content Count

    60
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

-1 Negatywna

About Elemenar

  • Rank
    Uczestnik
  • Birthday 01/20/1992

Profile Information

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    Okolice Warszawy
  1. zmieniałem w programie nawet do 100, chyba że jakoś systemowo da się to gdzieś ustawić mniej
  2. Witam bardzo serdecznie mam problem z myszką a mianowicie kupiłem myszkę i po podłączeniu i postawieniu jej na blacie czy to na podkładce kursor mi świruje i lata po ekranach, aby to zniwelować dałem 4 banknoty na ślizgacze i wtedy mysz zaczyna działać w miarę poprawnie. I tu moje pytanie, czy jest sposób aby zmniejszyć czułość sensora wyłapującego odległość myszy od podstawy, a jak nie to czy mam odesłać mysz do sklepu w celu weryfikacji :(
  3. Edimax model EU4208 ver 1.0 fajna sprawa, ciekawe czy na frontowym panelu by działał dobrze, bo tył mam cały zaklepany i następna sprawa czy to nie będzie wąskie gardło dla pingu i transferu ?? Innego komputera niestety nie podepnę na dłuższe testy bo mam tylko przestarzałego laptopa dodatkowo, a pożyczyć komuś też strach :P
  4. Witam serdecznie, posiadam dwa internety mobilne podłączone w domu jako stacjonarka z prostego powodu, nie mogę posiadać innych :( Pierwszy to do play Huawei NET BOX B2368 (kat. 12) a drugi to orange Huawei B315 i tutaj zaczyna się problem, a mianowicie posiadam płytę główną od msi Geming 5 w której jest jedno wejście lan, a oba modemy mają wejście tylko i wyłącznie lanowe. Pierwszy problem to taki iż po podłączeniu modemu z Orange potrafi mi krzaczyć komputer i przestaje czasem działać przycisk power, albo nie chce wystartować płyta :( Drugi problemem jest to iż nie znam się na konfiguracji i chciałbym zapytać czy dało by się podłączyć oba internety i korzystać z nich, albo przynajmniej w ustawieniach sieciowych włączać i wyłączać internet który w danej chwili chcę Trzeci problem to taki że nie wiem co kupić bo najzwyczajniej w świecie nie znam się na tym, powiem tylko że używam komputera jak i innej elektroniki głównie do grania w gry i oglądania filmów/przeglądania neta. Dziękuje za wszelkie rady i proszę o wyrozumiałość, jestem samoukiem ale w momencie kiedy mamy tak szeroki wachlarz rynkowy oraz wchodzi w grę kasa lepiej się poradzić :)
  5. po 24 godzinnym postoju komputera miałem zużycie 71% ramu, niby poprawa względem czasu zapełniania... ale wchodząc na komputer wywaliło mi informacje że sterownik monitora przestał działać :(
  6. Zaopserwowałem zjadanie do 50-60% i dalej nie, ale to nadal za dużo. Poszukam dalej o killer poradach, ale skoro sterowniki od producenta nie pomagają to nie wiem czy warto się bawić w mniej wiarygodne źródła :(
  7. Dzięki, nigdy bym nie wpadł że to przez killera.. :P Popatrzę po internecie i jest jakaś łatka, zainstaluje i później zdam relacje
  8. Proszę bardzo, tutaj po ustaleniu 8 giga pliku stronicowania w trybie awaryjnym oraz świeżo po odpaleniu komputera z tegoż trybu https://imgur.com/a/YFsDN Edit: dodam że dałem 8 giga pliku stronicowania na systemowej partycji SSD Edit2: w chwili kiedy piszę tego posta, czyli jakieś 15 minut później mam już 50% zużycia ramu a wchodziłem tylko na imgura aby wstawić zdjęcia i wysłać wam to tutaj https://imgur.com/a/8UChG
  9. Nie wiem co to miało na celu, ale proszę https://imgur.com/a/IbOem System uruchomiony, czyściutkie jak pupa niemowlęcia, bez dostępu do sieci oraz wszelakich platform z których korzystam.
  10. Proszę bardzo https://imgur.com/a/QbtyR Dodam tylko że po wyłączeniu Path of Exsiles nadal mi zżera tyle samo ramu
  11. Mówisz i masz, proszę bardzo https://imgur.com/a/LfxMz W razie dodatkowych informacji proszę pisać :)
  12. Witam bardzo serdecznie. Drodzy użytkownicy, mam pewien problem który zaczyna się mniej więcej 2 tygodnie wstecz, a mianowicie mój ram ucieka bezpowrotnie w eter. Opis problemu: Mój problem obiawia się tym że mając 16 Giga ramu zostaje on zjedzony do cna i nie wiadomo gdzie on się podziewa. Sprawdzałem logi w menadżerze zadań i po starcie komputera mam około 20% zużycia ramu, po pewnym czasie zwiększa się delikatnie do 35-40% jak już używam komputera... po skończeniu jakiś czynności on wraca do 25-30% a w pewnym momencie jak już minie jakiś x czas wskakuje 100% zużycia z tym że nawet menadżer nie wie gdzie ten ram może być. Moja konfiguracja komputera wygląda tak: https://www.morele.net/inventory/info/pFF2lj/ I nie była zmieniana od ładnych paru lat, po za zasilaczem.
  13. Witam. Rozkminiałem co może być z komputerem nie tak... nawet dałbym sobie rękę uciąć że coś z płyta się pochrzaniło....ale, no właśnie. Zauważyłem że router mi się ładuje chociaż myszki i klawiatury nie wykazuje, tak samo monitory były kaszanka, pomyślałem i chwyciłem się ostatniej deski ratunku... czyli resetowanie biosu poprzez baterie, stary sprawdzony sposób który mi pomógł na tą chwilę. Właśnie siedzę przed komputerem odpalonym widzę oba pulpity i myszka z klawiaturą działają, zobaczę co się stanie jutro/pojutrze jak wyłączę komputer i znów go włączę. Na chwilę obecną dziękuję i odezwę się w razie problemów za dzień lub dwa :)
  14. Witam, jestem posiadaczem komputera o parametrach: Procesor i7 4970k Karta graficzna MSI 970 Płyta główna MSI z97 gaming 5 Zasilacz tymczasowy Aero Cool VX series 750w Ramy G.Skill DDR3 16GB (2x8GB) TridentX 2133MHz CL9 (F3-2133C9D-16GTX) Windows 8.1 Nie kręcony. A problem polega na tym że: W nocy 2 dni temu wyłączyłem komputer sposobem Start>Zamknij i aktualizuj. Na następny dzień odpalam komputer a on się włączył, tylko..... moje 2 monitory nie odpowiadają na obraz, myszka jak i klawiatura nie dostają prądu (klawiatura nie ma włączonych diod, a myszka nawet nie ma lasera), wszystko padaka, tylko napęd widać że mieli przy starcie. Po 3 czy 4 próbie włączenia komputera nawet dioda power nie świeci, ale komputer nadal się włącza. Powiem tylko że monitor podłączyłem pod płytę, a nie kartę i też nie widzi obrazu. Może wie ktoś co można w takim wypadku zaradzić/ co mogło się rozwalić ?? Edit: PS ale widzę że na wyłączonym komputerze mój mobilny router od neta się ładuje... dziwne.
  15. Wygląda to tak jak by ci przycisk nie do końca chodził, ja bym spróbował z nim pokombinować, chyba że wystarczy go włączyć i zostawić :P PS: jak masz strach o plomby i gwarancje, to oddaj go i niech się oni użerają :)
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.