Jump to content

PS_psv

Stały użytkownik
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • GG
    1749998

Profile Information

  • Skąd
    K-ce

PS_psv's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Mam ADE-4000 od 2 lat, cały czas wszystko chodziło OK. Neostrada dzielona na 4 kompy. Od 2 miesiecy zawiesza sie - na poczatku co 2 - 4 dni, teraz juz praktycznie co kilka godzin. Upgrade firmware'u nic nie dał. Wydaje mi sie że zawiesza sie w momencie jak ktos z userów podłacza sie do P2P. Czy to jest wina sprzetu czy może być np. coś z kablami (mrozy)...
  2. Nie wiem co jest grane: przy próbie odczytu dyskietki dostaję komunikat "A: nie jest dostępna kontroler stacji dyskietek zglosil blad, ktory nie zostal rozpoznany przez stacje dyskietek " Te same dyskietki w innych kompach działają (nawet w tej samej stacji ale na inym kompie !!) Kabel odpada - zmieniałem i odwracałem strony, stacja odpada - zmieniałem, kontroler włączony w BIOSie. Mam dwa systemy - na XP ma problem z pokazaniem właściwości stacji dyskietek w menedżerze, a na 98 pisze że stacja nie jest dostępna. Wychodzi mi że kontroler padł :( Wiem że sa nagrywarki i PENy ale niestety niektore polskie urzedy wymagają danych na dyskietkach...
  3. Mam procka PIV 3.0 (478) i Radeona 9700 npro (org. BIOS). Przy podkrecaniu wyskakuje mi nastepujący numer: - procek na 3.0 - Radek daje sie podkrecic do 370/310 (dalej nie próbowałem), - procek na 3.4 - Radek podkreca sie na 310/300 (wywala artefakty na pół ekranu w 3dmark03 zawsze na CPU TEST 1 i Sound Test) - procek na 3.75 - Radek nie daje sie wcale podkrecic, nie konczy 3dmark03 na ustawieniach fabrycznych (artefakty od razu a potem zwis kompa). :mur: Chłodzenie w budzie bardzo dobre - Silencer pobiera powietrze spoza budy, na górze obudowy wentylator 120 mm Podsumowując - albo pokrecam proca albo grafike, mecze sie z tym juz miesiac i nic, nie mam mozliwosci sprawdzenia tego na innym zasilaczu a wywalac pare stów za zasilacz bez sensu tez mi sie nie usmiecha :(
  4. Wszystko dziala - na FP-AUDIO1 podpinamy pin 14 - sygnał i 11 GND i wszystko dziala. Mnie się udało ale innych mozecie wprowadzic w blad swoimi sugestiami. Ampli mi nie dzialal bo mialem ac3filters 1.0 beta - to byl powod. pozdr. PS "Jesli wszystko zawiedzie - przeczytaj instrukcje"
  5. Polecam przejrzec instrukcje - najlepiej zacząć od razu od strony 4 (wersja angielskojezyczna) - panel FP-AUDIO1 na plycie (nie na tylnym panelu gdzie i owszem jest Toslink), zlacze 14 sygnal S/PDIF a 11 prawdopodobnie masa do niego - w razie czego sluze skanem. Nie zmienia to jednak faktu ze amplituner (Yamaha 450) nie rusza na tym podlaczeniu... pozdr. PS
  6. Jak podlaczyc na plycie IC7 wyjscie coaxialne SPDIF do amplitunera. Na panelu audio (na plycie) jest miejsce do podłączenia ale tylko przewodu sygnałowego. Nie wiem co zrobic z drugim przewodem (masa ?) Nie jestem pewien a nie chce spalic plyty lub amplitunera...
  7. wysylalem juz i z pod konsoli "net send user wiadomosc" i poprzez zarzadzanie konsola i pare programow do przesylania tego typu wiadomosci - nic... Ciekawe jest to ze wydaniu polecenia "net view" dostaje odpowiedz ze tylko moj komputer jest zalogowany do sieci - a w tym samym czasie jest na sieci 3 userow (widze po diodach na switchu i gadam z nimi przez GG !!)
  8. Nie wiem co jest ale nie moge przesylac wiadomosci do innych userow w sieci lokalnej (8 kompow). Grupa robocza ta sama, maska sieci taka sama, IP w tej samej klasie (10.0.0.x) Ping dziala, folder udostepniony widac jako dysk sieciowy, pulpit zdalny dziala a wiadomosci poslac nie mozna... Net send ... pisze "nie mozna znalesc aliasu komunikatu w sieci lokalnej", inne programy pisza ze komputer docelowy jest wylaczony... Usluga poslaniec jest wlaczona we wszystkich komputerach, firewall'e wylaczone, wszystkie kompy na WinXP SP1 Otoczenie sieciowe jest puste - nie moge znalezc zadnego kompa, proba wyswietlenia komputerow grupy roboczej konczy sie komunikatem "Grupa robocza nie jest dostepna" Siec na ADE-4000, poza tym po drodze 2 switche. Wszystkie sugestie mile widziane... PS
  9. PS_psv

    speedfan

    Witam. Mam prosbe - moze mnie ktos oswieci. Jestem od jakiegos czasu szczesliwym posiadaczem Epox'a 8RDA+, kreci sie niezle - 200x11 lecz jest jedno ale... Nie dziala mi SpeedFan, mimo ze na stronce pisze "full support for nForce 2". Nowa wersja 4.09 tez. Widac ze program wykrywa chip Winbonda - pojawia sie regulacja szybkosci witraczkow ale niestety nic ona nie daje ...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.