piotrek223 Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Witam Dzis dostalem kompa i chcialem zainstalowac win xp profesional. Moj komp to Athlon 1900+ płyta głowna Gigabyte i dysk Barracuda IV 60GB... mam tez napew cd-rom , oby dwa polaczone sa do plyty oddzielnymi kablami i zworki ustawione na master . Plyta sie bootuje , laduja sie jakies sterowniki a pozniej kiedy trzeba wcisnac Enter zeby przejsc do instalacji , wyskakuje komunikat ze "Nie znaleziono dysku" lub stacji dysku... i komputer sie po 15 sekundach sie restartuje.. Co jst grane ?? Ktos mial tutaj podobny problem lub wie o oo chodzi bo juz mnie cholera bierze !!! zworki kombinowalem roznie ustawiac, wyglada to tak jakby wogole twardziel nie byl podlaczony a jest !! Tasmy wpinalem do roznych gniazd od lewej od prawej itd.... Co sie dzieje ??? Dzieki za pomoc Pozdrawiam Piotrek (zrozpaczony) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JUGAJ Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Poszukaj no forum o opragramowaniu tam było to już dosyć niedawno . narazka pozdrawiam NIETO FORUM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Moze masz zdechlego twardziela ? testowales go w innym kompie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Witam Dzis dostalem kompa i chcialem zainstalowac win xp profesional. Moj komp to Athlon 1900+ płyta głowna Gigabyte i dysk Barracuda IV 60GB... mam tez napew cd-rom , oby dwa polaczone sa do plyty oddzielnymi kablami i zworki ustawione na master . Plyta sie bootuje , laduja sie jakies sterowniki a pozniej kiedy trzeba wcisnac Enter zeby przejsc do instalacji , wyskakuje komunikat ze "Nie znaleziono dysku" lub stacji dysku... i komputer sie po 15 sekundach sie restartuje.. Co jst grane ?? Ktos mial tutaj podobny problem lub wie o oo chodzi bo juz mnie cholera bierze !!! zworki kombinowalem roznie ustawiac, wyglada to tak jakby wogole twardziel nie byl podlaczony a jest !! Tasmy wpinalem do roznych gniazd od lewej od prawej itd.... Co sie dzieje ??? Dzieki za pomoc Pozdrawiam Piotrek (zrozpaczony) CZeść Nigdy nie miałem takiego problemu cały czas pracuje na XP i reinstalka srednio co 2 miechy;)) a sprawdzałeś hdd dosie ?? jest oczywiscie sprawny ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Witam Dzis dostalem kompa i chcialem zainstalowac win xp profesional. Moj komp to Athlon 1900+ płyta głowna Gigabyte i dysk Barracuda IV 60GB... mam tez napew cd-rom , oby dwa polaczone sa do plyty oddzielnymi kablami i zworki ustawione na master . Plyta sie bootuje , laduja sie jakies sterowniki a pozniej kiedy trzeba wcisnac Enter zeby przejsc do instalacji , wyskakuje komunikat ze "Nie znaleziono dysku" lub stacji dysku... i komputer sie po 15 sekundach sie restartuje.. Co jst grane ?? Ktos mial tutaj podobny problem lub wie o oo chodzi bo juz mnie cholera bierze !!! zworki kombinowalem roznie ustawiac, wyglada to tak jakby wogole twardziel nie byl podlaczony a jest !! Tasmy wpinalem do roznych gniazd od lewej od prawej itd.... Co sie dzieje ??? Dzieki za pomoc Pozdrawiam Piotrek (zrozpaczony) a na pewno dobrze poustawiałeś zworki-master i slave sprawdz w biosie jak to wyglada i czy odpowiada temu jak podłączyłeś? spróbuj dac hdd na master a cd na slave na jednej tasmie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 U mnie też tak pisze, ale mam dodatkowy kontroler EIDE, podczas instalacji podpinam HDD do kontrolera na płycie. Spróbuj do innego gniazda EIDE może zadziała... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 prawdopodobnie masz dodatkowy kontroles na plycie ktorego instalka XP nie obsluguje. Co zrobic? Ano podlacz dyski pod inne kanaly IDE na plycie, a jesli to nie pomoze to dowiedz sie jaki masz kontroler, wejdz na strone producenta i znajdz sterowniki do tego kontrolera dla WinXP lub 2000... potem skopiuj to na dyskietke i podczas instalacji XP kiedy mozesz wcisnac ktorys tam F. zeby dac wlasne stery do XP daj te z dyskietki pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 spoko, masz winxp pewnie w jakims katalogu na plycie, musisz przerzucic winxp na dysk ale nie do katalogu tylko wszystko bezposrednio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Nie mozesz miec dysku podpietego do dodatkowego kontrolera , tylko do "zwyklego" (tego ktory obsługuje chipset MOBO) Sterowniki do dodatkowego bedo dopiero pozniej instalowane. Mialem ten sam problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiak Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Nie mozesz miec dysku podpietego do dodatkowego kontrolera , tylko do "zwyklego" (tego ktory obsługuje chipset MOBO) Sterowniki do dodatkowego bedo dopiero pozniej instalowane. Mialem ten sam problem mozna miec odpiety dysk pod dodatkowy konroler (sam xp na dodatkowym instalowalem bo 2 dyski mialem w raidzie 0 ) tylko musisz jak Imperator napisal stery od kontrolera najpierw zainstalowac powinienes je miec na cd-ku od mobo zgrywasz na dyskietke i podczas instlacji na samym poczatku wciskasz F6 i czekasz az sie inne stery poladuja i puzniej wywali zeby zainstalowac dodatkowy kontroler i wszystko bedzie grac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...