Michu-gno Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Witam wszystkich! Mam problem kupłem dysk WD Caviar SE 80 GB WD800JB 8MB cache, no i zaczęły sie problemy! Sam komputersie restartuje i gdy pojawia sie początkowy ekran (tzn. prędkość procesora, wersja biosu, dyski, itd.) pojawia sie komunikta Primary master fail. Gdy zrobie reset jest tosamo, gdy wyłącze kompa i włącze jest ok, aż znów po jakims czasie sam sie zrobi reset. czy to dysk jest spier...? Pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek P Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Sprawdź czy dobrze ustawiłeś zworki (master lub slave). Czy on jest sam na kablu, czy razem z jakimś innym dyskiem? Czy jest on wykrywany przez BIOS? Spróbuj dobrze docisnąć kable (i taśmę sygnałową i kabel zasilający). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu-gno Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 właśnie co ciekawe jak tak sie robi, widzi go przy starcie i zaraz jest ten pierd... komunikat. Zworka jest ok, zminialem tasme, pracowal sam na kablu i z drugim dyskiem, jest to samo. Moze jedynie mam takie wrazenie zze jak drugi dysk jest tezwlaczony nie tak czesto sie resetuje! anie idzie jakos programem sprawdzic czy to wina dysku, bo nie wiem czy oddac do reklamacji czy nie. dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek P Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Jeśli masz teraz więcej dysków w komputerze, to odłącz w ogóle te pozostałe i zostaw tylko ten jeden (WD Caviar). Spróbuj tak uruchomić komputer. Jeśli i tak się nie da, to oddaj do reklamacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...