\\ MarcO // Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Pentagram Freezone QC-80 Cu Czy ten wentylator posiada płynną reg obrotów czy moze cos jak stepping LOW i High (2 pozycje) :?: I jak długi moze byc przewód tego regulatora czy da sie go dobrze wyprowadzic poza obudowe :?: Pozdro :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Posiada płynną regulacje, ale za obudowe tego nie wyprowadzisz. Jeżeli nie masz Prescott'a to możesz ustawić go na ok1800 RPM, będzie cicho i wydajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Mam Bartka 2600 , a przy wiatraczku obudowy 80mm mam zamontowany reg Zalman Fan Mate2 z dluuugim kablem spokojnie dajacym sie wyciagnąć poza obudowe z przodu :P i se mysle czy do Pentagrama tez bedzie takiej dlugosci przewód ale pewnie nie :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszzz Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Regulatory Freezona mają ok 10cm kabla. za obudową to się tego nida wyprowadzić.... Czy ten wentylator posiada płynną reg obrotów czy moze cos jak stepping LOW i High (2 pozycje)wszystkie pentagramy z "C" (od "control") mają taką samą, płynną regulację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 :? a jak sie ma sparawa do copershim'a ,warto go załozyc przy instalacji Pentagrama QC 80Cu? Bo słyszalem ze temp procka znacznie wzrasta z założonym copershim'em niz bez niego. Proc to Bartek 2600+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszzz Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 U mnie inastalacja byla bezproblemowa (ale na pentium). NIe było 'gorących' sytuacji. A coppershim żeczywiście troche utrudnia chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 skorzystajac z okazji zadam pytanie do wiedzacych. czy ten cooler podejdzie pod socket 939 ? jedna osoba powiedziala mi juz ze nie powinno byc problemu ale chce sie jeszcze upewnic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszzz Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Odnośnie QC-92: w instrukcji jest tylko o socket 754, a o 939 nic. Nie wiem, czy czyms się te skotety różnią, ale podejrzewam że niestety tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 no wlasnie bardzo mnie dziwi specyfikacja tych coolerów w qc-80 pisze ze jest kompatybilny z socket A, socket 478 i socket 754 w qc-92 qvc-100 qvc 120 jest ze jest kompatybilny z socket 478 oraz socket 754. gdy napisalem do pentagrama maila czy qc-80 wejdzie na socket 939 dostalem odpowiedz: od tego sa nasze najnowsze coolery qvc-100 i qvc-120 :0 ale przeciez w ich specyfikacji tez nie pisze nic o s939 tylko o s754 co rowniez pisze w qc-80 :) niewiem jak mam rozumiec ta aluzje ale wydaje mi sie ze firma proboje mnie skierowac na zakup nowego coolera:/ a ten niby se mam do kosza wyrzucic bo kosztowal ponad 100zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...