MAD_M Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Płytkę tę posiadam od dłuższego czasu i pracowała bezproblemowo na celku 466. Dawał się wykręcic do 525 i nie było problemów. Niedawno zmieniłem proca na cel 1000MHz i przy próbie skorzystania z nagrywarki (wystarczy że wkładam do niej jakąkolwiek płytkę) wywala blue screen "hardware malfunction" i zwis :( . Dodam że dzieje się to bez żadnego podkręcania. Procka testowałem na innej płycie i jest ok. Chłodzenie ma porządne, dodatkowo coolerek na chipsecie. Ma ktoś pojęcie o co tu loto? :? Mój konfig: System - Win 2003 Standard Cpu Cel 1GHz MB - Abit BX133 Ram - 2x 128MB PC 133 VGA - GIGABYTE Geforce 4 MX400 HDD - maxtor 20GB CDRW - liteon 52x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 sprawdź kondensatory napięcie ......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 BX-133 slynie z padajacych kondensatorow, i zapewne jest to dokladnie ta przyczyna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAD_M Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Napięcia są w porządku, kondziory wyglądają spoko ale profilaktycznie jutro je wymienię. Jak nie ruszy to dalej Was będę męczył :D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Czym mierzyles napiecia? Jesli Doctorem to zmierz je miernikiem bo czujniki na mobo na temat napiec wiedza nie wiele.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infospec Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Witam, mam mały problemik z płytą Abit BX-133 Raid, mianowicie podczas instalacji Win XP wywala mi blue screen z hardware malfunktion (wydaje mi się że taki sam jak to miało miejsce u twórcy tego tematu). Jednak dziwi mnie fakt iż dzieje się tak jedynie przy isntalacji tego Windowsa XP Pro, jak instaluje Win 98SE jest OK, czy ktoś będzie w stanie mi pomóc? jeśli mowa o tych kondensatorach to czy ktoś byłby w stanie wkleić zdjęcie takiego badziewiaka (lub pokazać w którym miejscu na pł. gł są)? bo nie chciałbym potem żeby ktoś mi podmienił nie to co trzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek666 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Stawiam na kondensatory przy stabilizatorach, ja wymieniłem osobiscie na takiej płycie w kompie mojej siostry na takie same (w sensie producent!!! i parametry) i zero zawieszek. Od tamtego czasu nawet sie nie poskarzyla a systemy na nim bywaly juz różne. No i to fakt - plyta jest znana z padajacych kondensatorów, podobno jakas trefna seria tych czesci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...