viking34 Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Witam ! podczas uruchamiania systemu /XP Pro/ co jakiś czas wyswietla mi sie komunikat o utraconym- lub uszkodzonym pliku "ntoskrnl.exe" - po kilku restartach system wstaje - ja podmieniam ten plik z płyty CD z systemem i na jakis czas jest spokó - po kilku - kilkunastu dniach sytuacja sie powtarza- czy ktoś zna sposób na "wyleczenie" tej przypadłości ? Dzięki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 W jaki sposób tworzyłeś partycje na dysku? Czy czasem nie 'rewealcyjnym' Partition Magic? Może masz wiruska, który uszkadza jądro? A może system jest już stary i zasyfiony całkowicie i powinieneś pomyśleć o reinstalce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 W jaki sposób tworzyłeś partycje na dysku? Czy czasem nie 'rewealcyjnym' Partition Magic? Może masz wiruska, który uszkadza jądro? A może system jest już stary i zasyfiony całkowicie i powinieneś pomyśleć o reinstalce? Na tym dysku wcześniej stał Win98SE i Mandarynka 9 - w czerwcu br postawiłem XP Pro - dysk formatowałem i tworzylem partycje fdiskiem - PartitionMagis wsadzilem po zainstalowaniu systemu - jak zaczelo mi sie tak dziac- bo chciałem sprawdzic dysk .Z atywirusów używam AVG7 wersja z PCWK... Z XP jestem zadowolony - przy przesiadce z 98- to tak jak z roweru do auta - tylko ta jedna rzecz mnie wkurza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Na tym dysku wcześniej stał Win98SE i Mandarynka 9 - w czerwcu br postawiłem XP Pro - dysk formatowałem i tworzylem partycje fdiskiem - PartitionMagis wsadzilem po zainstalowaniu systemu - jak zaczelo mi sie tak dziac- bo chciałem sprawdzic dysk .Z atywirusów używam AVG7 wersja z PCWK... Z XP jestem zadowolony - przy przesiadce z 98- to tak jak z roweru do auta - tylko ta jedna rzecz mnie wkurza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Na tym dysku wcześniej ......... ====================================== i po problemie... okazało się że to padała mi stacja dyskietek /słowo/ po wymianie na nową problem ZNIKŁ !!! Koles z pracy - /spędził dwa lata w niemczech pracując w ich oddziale microsoftu/ po zapoznaniu sie z tym komunikatem powiedział że to "błąd 'błędu'" związanego ze sprzętem i miał racje (chyba). dodał że w XP jest jeszcze wiele komunikatów które nie mają niczego współnego z wyświetlanym problemem :) W każdym razie od wymiany flopa - opisywana przezemnie wyżej sytuacja nigdy /odpukać/ się nie wydarzyła. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...