Skocz do zawartości
pitr71

chlodzenie na proca

Rekomendowane odpowiedzi

witam,mam do was taka mala prosbe,moze doradzicie mi jakiego coolerka moglbym zalozyc na mojego bartona ,niestety miejsca nie mam za duzo ok.45 mm od srodka socketu do zasilacza, pentagram raczej odpada bo jest za duzy ,potrzebuje max 90 mm cooler w miare cichy i wydajny,z gory dzieki za rady,pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja proponuje to http://sklep.b-52.com.pl/opis.php?opisid=02384

miałem WR IV i był bleee

teraz mam CM X-DREAM II i jestem o dużo bardziej zdowolony z niego niż z WR IV

Cichszy i WYDAJNIEJSZY jest X-DREAM II

mam bartona 2500+ teraz jest podkręcony na 3200+ i mam 39*, nigdy nid miałem powyżęj 50* NIGDY nawet w lato w stresie (chyba :? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz WR4 sam mam to moge polecić. Cichy w miare wydajny, a jeśli dla kogoś jest za głośny to można speed fanem zmiejszyć obroty do ~1700. Założyłem na niego jakiś wentyl 4000 obr (przeważnie chodzi na ~2500 - czyli tak samo jak WR4, na maxa raczej żadko chodzi)i chłodzi mojego Bartka 11*215, więc jak widzisz troszkę więcej niż zamierzasz ty wykręcić. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz WR4 sam mam to moge polecić. Cichy w miare wydajny, a jeśli dla kogoś jest za głośny to można speed fanem zmiejszyć obroty do ~1700. Założyłem na niego jakiś wentyl 4000 obr (przeważnie chodzi na ~2500 - czyli tak samo jak WR4, na maxa raczej żadko chodzi) i chłodzi mojego Bartka 11*215, więc jak widzisz troszkę więcej niż zamierzasz ty wykręcić. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

silent breeze to się do chłodzenia nie nadaje sporo gorszy od wr4 oba miałem a wr4 przynajmniej ta wersja szybsza 2700 obr to istna suszara głośna jak cholera na std obrotach ale przy małej ilości obr niesłyszalna więc na noc można zwalniać ale i tak wr4 jest według mnie beeeeeeeeeeee i muuuuuuu :lol: na wyższych napięciach ten wr4 wymięka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi