Pan_Borowik Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Witam! Na wstępie zaznaczę, że umieściłem ten post tutaj, gdyż w zasadzie nie miałem pojęcia gdzie go wsadzić, a Programowanie wydaje się być najbliżej dziedziny mojego problemu. Otóż muszę na jutro wyskrobać sprawozdanie o flagach (co to są flagi, do czego służą i rodzaje flag) a nie mam o nich zielonego pojęcia i przez Google nic znaleźć nie mogę. Jeżeli ktoś zna rozwiązanie mojego problemu (choćby częściowe) to proszę o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 jakie znowu flagi ? polska ma bialo czerwona a usa niebiesko czerwona z gwiazdaki... chyba na offtopic z czyms takim :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makatiel Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Jezeli nie pomylilem pojec to flagi sa to parametry z jakimi odpalamy pliki wykonywalne, czyli np. program.exe /? pokazuje spis parametrow (flag) z jakimi mozemy odpalic program. Dzieki nim mozemy wymusic pewne rzeczy, zmienic inne. O to chodzilo? Moze ktos to rozwinie, jesli to o to wogole chodzi:) i poda jakie sa typy i rodzaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kojak Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 A wg mnie jemu chodzi o flagi procesora :) A jak tak to wpisz w googlu "procesor flagi assembler" lub cos podobnego. Na poczatek taki link: http://www.kaeii.weia.po.opole.pl/dyplomy/...cwicz2.html#2.1. Rejestr flag ://http://www.kaeii.weia.po.opole.pl/d.... Rejestr flag . - Poczytaj tu o procesorze 8086. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Kojak, masz rację. Faktycznie chodziło tu o flagi procesora. Udało mi się uzyskać pomoc od kumpla z 4 roku z informatyki. Dzieki all za helpa. Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...