Mappet Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Witam! Muszę wykonać drobną operacją, dostałem komputer w którym brak USB. Owa osoba zainteresowana jest kupnem NEO+, lecz bez USB nie idzie tego podłączyć. Jak waszym zdaniem powinienem postąpić? Jaki jest mniej więcej koszt takiej instalacji. Czy mogę samo USB dokupić ? Czy to zależy od płyty głównej i zakup wiąże się także z wymianą płyty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Najpierw poszukaj na płycie głównej 10-ciu pinów oznaczonych USB Header (lub podobnie) - wtedy wystarczy kupić porty USB na śledziu (koszt 10-20zł.). W przeciwnym wypadku będziesz zmuszony do kupna kontrolera USB na PCI (koszt od ok. 50zł.). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 albo poprostu zamiast modemu usb niech wezmie sobie router na ethernet :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 nie no routerki to juz wyzsza szkola jazdy ;) zdecydowanie dodatkowe porty USB na PCI potrzebne :) takie cos koszutje ~50zl [5portow] a sie sprawdza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 jezeli ta osoba kupuje sobie to neo+ dla siebie to dodatkowy sledzik na usb jezeli na plycie jest albo dodatkowy na PCI tak jak mowim moj przedmowca natomiast jezeli chce to neo z kims to router albo niech sobie zamowi modem inny... z tego co wiem to mozna wziac sobie inny modem niz ten usb... na stronie sa dostepne modele .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...