Skocz do zawartości
domel.fm

Odklejanie radiatora z gpu (wc mode)

Rekomendowane odpowiedzi

Mozesz zrobic to na dwa sposoby:

1.Podczas windows wlaczyc 3dmarka i rozgrzac GPU i potem pociagnac za radiatorek i powinien pujsc.

2.Wlozyc do zamrazarki na jakis czas wtedy klej sie skruszy i tez zejdzie.

Tylko uwazaj troszke bo mozesz zrobic kuku karcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rady tu powyżej są dobre, ale dam Ci jeszcze jedną: musisz odrzucić strach i użyć większej siły. Rdzeniu na pewno nic nie zrobisz po prostu musisz przełamać strach i uwierzyć w MOC. Tylko pamiętaj rozgrzej albo zamroź nie próbuj bez tego, bo możesz z klejem pociągnąć coś jeszcze :) Niech MOC będzie z TOBA.

P.S: I jak pompka doszła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx za odpowiedzi...

Niecg moc bedzie z wami udało sie (dopiero zastosowanie kombinerek i suszarki) ...........

grosikboss

pompka doszła ale 2 tygodnie czekalem ....

Ale warto było jest super naprawde wydajna .

Jesli chodzi o cos to moge polecic eheim.pl

pod warunkiem ze priorytetem jest cena a nie czas oczekiwania

eheim 1250 za 280zł po negocjacjach...

Moze w innych przypadkach jest inaczej ponoc operator firmy był chory...

Pozdrawiam i niech moc bedzie z wami ... :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec po zaqstosowaniu kombinerek i suszarki a wczesniej zamrażalnika karta zaczeła wyswietlać jakieś saiencefiction przecinki nawiasy itp. w windzie niby bylo wszystko ok akle po kilku uruchomieniach winda tylko w trybie awaryjnym sie uruchamia wiec teraz została mi riva tnt 32 smiec ale innego smiecia niemam................. :( :( :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam poszedłem na żywioł i zrobiłem to z moim radkiem bez żadnej zamrażarki i suszarki. Po prostu trzeba odpowiednio uchwycić kartę, żeby się nic nie złamało i tyle. Poza tym mały, płaski śruokręt i chwilka nerwów. Jak mi radiator wypier...ło w sufit( dobrze że nie w okno :P ) to mało zawału nie dostałem. :D

Karta jak widać w podpisie działa do dziś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tiaaa, ja po tym jak użyłem mocy żeby odkleić CS od GPU na moim R9700 (sam radiator odszedł bez problemu) mam procek na grafie uboższy o dwa takie sreberka :cool:.

Na szczęście jak już mi się ręce przestały trząść i włożyłem kartę do kompa to okazało się, że nie zauważyła zmiany :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi