Byczek Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Mam dwa lamerskie pytania, sorry, ale dopiero się uczę. Z góry dzięki za odpowiedzi. 1) Czy procesory Athlon-y (dokładnie 2000+) mają wszystkie takie same kolory, czy są rózne. ? Jeżeli takie same to jaki kolor ma Athlon 2000+. 2) Kupiłem Athlon-a 2000+ w wersji Oem i wentylator Spire. Słyszałem gdzieś, że przed założeniem trzeba posmarować jakimś żelem, czy pastą. Nic takiego niemam, ale na coolerku na samym dole jest tak jakby jakiś krem biały. Czy to jest ten cały krem, który nalezy posmarowac przed załozeniem proca, a jezeli nie to do czego on jest. Z góry dzięki za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Mam dwa lamerskie pytania, sorry, ale dopiero się uczę. Z góry dzięki za odpowiedzi. 1) Czy procesory Athlon-y (dokładnie 2000+) mają wszystkie takie same kolory, czy są rózne. ? Jeżeli takie same to jaki kolor ma Athlon 2000+. 2) Kupiłem Athlon-a 2000+ w wersji Oem i wentylator Spire. Słyszałem gdzieś, że przed założeniem trzeba posmarować jakimś żelem, czy pastą. Nic takiego niemam, ale na coolerku na samym dole jest tak jakby jakiś krem biały. Czy to jest ten cały krem, który nalezy posmarowac przed załozeniem proca, a jezeli nie to do czego on jest. Z góry dzięki za odpowiedzi. ten krem to jest tak zwana pasta o podwyzszonej termoprzewodnosci i rozsmarowac trzeba ja na rdzeniu procka czyli na tej malej kosteczce na srodku procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 rozprowadzać najlepiej żyletką, jak najciećńszą warstwę. zadaniem pasty nie jest pośrednictwo cieplne między procesorem a radiatorem. zadaniem pasty jest niwelowanie nierówności radiatora - dlatego najlepiej jest je teź wypolerować... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 ten krem tak jak wyżej to pasta termoprzewodząca poprawiająca przewodzenie ciepła z proca na radiator od coolerka :D aaa... przydało by się na athlona założyć copershimaXP to taka nakładka z miedzi która zapobiega skrószeniu się jądra proca i ponoć poprawia przewodzenie ciepła :D a jeśli chodzi i pastę termoprzewądzącą to są 2 główne rodzaje. jest zwykła sylikonowa [najtańsza] jest też srebrna która ma najlepsze własności jeśli chodzi o przewodność ciepła. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Mam dwa lamerskie pytania, sorry, ale dopiero się uczę. Z góry dzięki za odpowiedzi. 1) Czy procesory Athlon-y (dokładnie 2000+) mają wszystkie takie same kolory, czy są rózne. ? Jeżeli takie same to jaki kolor ma Athlon 2000+. 2) Kupiłem Athlon-a 2000+ w wersji Oem i wentylator Spire. Słyszałem gdzieś, że przed założeniem trzeba posmarować jakimś żelem, czy pastą. Nic takiego niemam, ale na coolerku na samym dole jest tak jakby jakiś krem biały. Czy to jest ten cały krem, który nalezy posmarowac przed załozeniem proca, a jezeli nie to do czego on jest. Z góry dzięki za odpowiedzi. jesli sie dopiero uczysz to moze nie zakladaj sam coolera bo szkoda tych 500pln :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 jesli sie dopiero uczysz to moze nie zakladaj sam coolera bo szkoda tych 500pln :lol:Dokładnie. Lepiej przejdź się do sklepu gdzie kupiłeś i poproś o założenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...