darmen Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Zestaw: AMD Athlon XP(Model A) 2600+ 1,91 GHz Barton (166x11,5) Abit NF7-S TwinMOS PC3200 512MB Dual Channel Kit Radeon 9600PRO Sapphire 128MB - wersja sterownika 6.14.10.6490 Catalist 04.11 - VPU RECOVER Włączone Zasilacz standardowy L&C B300ATX Wentylator Spire WhisperRock IV HDD Serial ATA MAXTOR 6Y120MO (7200) System Windows XP SP2 Mój problem polega na tym, że od kilku dni dzieją mi się dziwne zwisy,a mianowicie jak gram w Warcraft'a 3 to po 10 min gry wywala mi do windy i pisze: This application has encountered a critical error: FATAL ERROR! Program: c:program fileswarcraft iiiwar3.exe Exception: 0xC0000005 (ACCESS_VIOLATION) at 001B:6F0372EF The instruction at '0x6F0372EF' referenced memory at '0x09DD1894'. The memory could not be 'read'. Press OK to terminate the application. Czasami też wyskakuje błąd CPU RECOVER - włączanie i wyłączanie nic nie pomagało - wywalał się cały komp i tylo restart pomagał. Po przeprowadzeniu testu RAM GoldMemoery v6.64 nie wykryto żadnych błędów. Po przeprowadzeniu testu PRIME95 - Tourture Test - po 5 min komp się wyłącza i brzęczek bzyczy Temp wtedy dochodzi do 53 stopni C, w biosie graniczne temp są ustawione na wyższe. Przeinstalowanie sterów do grafiki też nic nie daje. Przy innych grach też były jaja, NFS Underground - po jakimś czasie wyłączał się komp i bzyczek brzęczał, CoD - to samo. Nie co mam robić i nie wiem co jest nie tak :( Czytałem już kilka artykułów na podobne tematy na różnych forach, ale niestety nic nie pomagało :( Jak któs ma jeszcze jakieś propozycje to proszę o pomoc. Help Me !!! EDIT - a więc po włożeniu zasilacza MODECOM 300W problem dalej pozostaje - Prime95 po około 5-7minutach działania wyłacza kompa i brzęczek się odzywa :( - po zmianie pamięci na NoName 512 MB w jednej kości to samo :( - po zmianie grafiki na Radeon'a 9600XT dalej to samo :( Do wymiany został jeszcze tylko procek i płyta główna - czy może być coś z nimi nie tak? A może nie sprawdzać tego Prime95 tylko czymś innym ? Po testach 3DMark2001 wszystko OK, żadnych błędów i zwisów - 11700 pkt. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 a moze tak sprawdz zasilke?widocznie nie wyrabia przy obciazeniu.pozbieraj hajsu i kup jakies dobre 350/400 watt i bedzie po problemie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 no zasiłke to masz raczej do wymiany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Tezbym postawil na zasilke! Ale widze ze masz Abita i twinmosy a onoe podobno razem sie nie lubia!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darmen Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 No i sprawa się wyjaśniła - problem tkwił w szczegułach jak zwykle :), a więc źle był zamontowany wiatrak na procku :( a najgosze to jest to, że sam go montowałem. Teraz wszystko jest OK i dzięki wszystkim za zainteresowanie :) CU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...