P_iotrek Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Witam, ostatnio z mojego komputera zaczely wydawac sie jakies dziwne piski,szczegolnie jak procesor nie pracuje to slychac pisk.Jak zaczne cos robic to przestaje.Zdjalem radiator i zobaczylem ze z jednej strony procesora zostaly uszkodzone te gabki.Czy mozna to jakos naprawic i skad wziac takie gabeczki. Z gory dziekuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Sadzisz, ze te piski to moze byc wina procka? A juz szczegolnie tej gabki? Moze te pisi sa skas indziej, np. zasilacz, grafa. A co do tych gabek, to chyba nie trzeba sie specjanie wysilac i mozesz jakies cos zastepcze o takiej samej grubosci i twardosc (byloby najlepiej!!!). Jesli amsz jakeis obawy, to poprostu zainwestuj w Coper Shima, moze wtedy bedziesz mial mniej strachu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Witam, ostatnio z mojego komputera zaczely wydawac sie jakies dziwne piski,szczegolnie jak procesor nie pracuje to slychac pisk.Jak zaczne cos robic to przestaje.Zdjalem radiator i zobaczylem ze z jednej strony procesora zostaly uszkodzone te gabki.Czy mozna to jakos naprawic i skad wziac takie gabeczki. Z gory dziekuje. jeżeli sie tylko odkleiły to przyklej je na kropelke i tyle ( albo na jakiegoś innego super gluta ) przez takie gombczki nic ci piszczeć w kompie nie bedzie wiem bo sam mam je zajechane :P może piszczy jakiś element ( cewka ) na płyce co spowodowane jest zasilaczem za słabym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_iotrek Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Witam, tak mi sie wydaje ze to procesor poniewaz jak cokolwiek otwieram to przestaje w danej chwili i pozniej znowu piszczy.Jak gram w cos to jest tez cicho.Dlatego zwalam wine na te gabki,bo moze radiator krzywo dolega do procka,ale temperatury mam w sumie dobre.Przysluciach!ac sie to nie wiem gdzie to piszczy,poniewaz rozchodzi sie ten glos,ale jest to w okolicy procesora.Zalozylem Coper Shima zeby nie zrobic jakiegos zwarcia.Wentylatory puscilem w kompie na 5 V zeby bylo cicho a teraz ten pisk mi dokucza :cry: Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Mi to wygląda tak jakby to twardziel piszczał. Skoro podczas gry nie piszczy a bez gry tak to chyba może być dysk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_iotrek Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Witam, ostatnio z mojego komputera zaczely wydawac sie jakies dziwne piski,szczegolnie jak procesor nie pracuje to slychac pisk.Jak zaczne cos robic to przestaje.Zdjalem radiator i zobaczylem ze z jednej strony procesora zostaly uszkodzone te gabki.Czy mozna to jakos naprawic i skad wziac takie gabeczki. Z gory dziekuje. jeżeli sie tylko odkleiły to przyklej je na kropelke i tyle ( albo na jakiegoś innego super gluta ) przez takie gombczki nic ci piszczeć w kompie nie bedzie wiem bo sam mam je zajechane :P może piszczy jakiś element ( cewka ) na płyce co spowodowane jest zasilaczem za słabym Witam, one sie nie odkleily,tylko sa tak jakby sciete.Nie wiem czemu tak sie stalo. :cry:Jak mowicie ze to nie przeszkadza w niczym to OK,ale coper shima zalozylem zeby cos sie nie zwarlo.Dodam jeszcze ze dwa razy komp mi sie zawiesil i po restarcie byl sygnal jakby karetka jechala na sygnale.Poruszalem wszystkim w kompie i jakos sie uruchomil,ale za jakis czas bylo to samo,i po grzebaniu w kompie naprawilo sie samo.Jak narazie nie wiesza sie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_iotrek Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Witam, juz chyba wiem co tak piszczy.Jak naciskam obok procka takie cos okragle owiniete drutem miedzianym to raz piszczy glosniej a raz ciszej i jest to bardzo cieple. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_iotrek Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Witam, naprawilem :D .Niedawno zainstalowalem sobie program do obnizania temp procka.Procesor chodzi na napieciu 1,750 v a wachalo sie od 1,660 do 1,790.Odinstalowalem to badziewie i teraz nic nie piszczy.Czyli wiadomo dlaczego komp sie tez wieszal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...