bartek_bart Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 włącz MotherBoardMonitor, zapuść 3dmarka jakiegoś (najlepiej 2001), a później prime95 na godzinę i zapodaj wtedy z MBM najniższe i najwyższe napięcia zanotowane przez program; najlepiej zrób to po podkręceniu proca i grafy :) POzdr. kurczę nie mam prime 95 ani motherboardmonitor:( skąd najszybciej ściągnąć te programy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 http://www.internetstandard.com.pl/ftp/292...%205.3.6.0.html http://download.chip.pl/download_108152.html i tu http://www.rage3d.de/downloads.php?kateg=2...tion=result&un= POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 no i guzik a nie sobie pokręciłem . Powyżej 2200 mhz i v-core 1.65 komp się restartuje. Nie mam miernika ale 5 v wynosi koło 4.84 a 12v coś koło 12.6 według speedfana zmieniłem mobo na asusa i to samo. /czy to wina płyt zasilanuch z 5 v no bo czego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Ja to bym stawiał, że coś z chłodzeniem masz nie tak. Płyta powyżej pewnej temperatury wyłącza kompa i tyle, jak dajesz większe vcore to tym bardziej. Jeżeli nie , to albo zmień płytę albo zasilacz na ANteca (zakup płyty będzie tańszy). Mały OT Płyty ciągnące napięcie z 5v zrzucają niejako większość odpowiedzialności za zasilanie na zasilacz komputera, ponieważ nie muszą już zmniejszać napięcia z 12v , tylko z 5v, więc można w nich zastosować tańsze elementy o gorszych charakterystykach, lub usunąć co niektóre z płyty np . na zasilaniu z 5v dwufazowy zasilacz na płycie będzie w stanie obsłużyć większość z athlonów 0,13(widziałem takie coś na asrocku). Na zasilaniu z 12v taki wynalazek po prostu by się zjarał i potrzebny jest już zasilacz o co najmniej 3 fazach i dużo lepszych elementach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 BENITO to do mobo które zasila procka z +5V jaki zasilacz byś polecał? Jakie powinien mieć parametry? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Zasilacz ze stabilizowaną dwunastką i z mocną piątką. Na pewno antec. Do tego na początku przyszłego roku będzie dostępny nowy zasilacz NeoTECa o mocy 480W z odpinanymi kablami. Po teście prototypu, wiem, że nawet true power 550 przy nim wymięka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 muszę w tym tygodniu zamówić zasilacz (ten co mam jest już praktycznie sprzedany) :) co polecasz w tej chwili? do ok. 300zł, uwzględniając omawiane wymagania (z mocną piątką i stabilizowaną dwunastką) ? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 muszę w tym tygodniu zamówić zasilacz (ten co mam jest już praktycznie sprzedany) :) co polecasz w tej chwili? do ok. 300zł, uwzględniając omawiane wymagania (z mocną piątką i stabilizowaną dwunastką) ? POzdr. ja polecam to co mam :D czyli topower 400 P5 nickeled plating ( ta niebiańska cisza tego było mi trzeba ) spokojnie będzie twój konfig ciągnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 tylko że ty masz dodatkowe zasilanie na procu z +12V a ja nie... i ja jeszcze na dodatkek kręcę proca (napięcie na CPU 2,00V) co robi ze standardowych 68W sporo powyżej 100W (2600MHz) dlatego potrzebuję jak pisał BENITO: "Zasilacz ze stabilizowaną dwunastką i z mocną piątką." DO 300zł ! ! ! POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 @BENITO Czy BeQuiet'y 400-450W mają: "Zasilacz ze stabilizowaną dwunastką i z mocną piątką." bo nie wiem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 tylko że ty masz dodatkowe zasilanie na procu z +12V a ja nie... i ja jeszcze na dodatkek kręcę proca (napięcie na CPU 2,00V) co robi ze standardowych 68W sporo powyżej 100W (2600MHz) dlatego potrzebuję jak pisał BENITO: "Zasilacz ze stabilizowaną dwunastką i z mocną piątką." DO 300zł ! ! ! POzdr. a uważasz ze w przypadku topower 400 40A na lini 5V to jest mało?? według mnie to już jest bardzo duże natężenie prądu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 @ BENITO Pod uwagę biorę: (+3,3v +5v +12v) - Aerocoola 450W 28A 32A 26A - Topowera 400W 28A 40A 20A (max.22A) ? - Be-quiet 400W 28A 40A 20A Który do mojej płyty (bez dodatkowego zasilania +12V) najbardziej nada się do OC ??? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 tylko że ty masz dodatkowe zasilanie na procu z +12V a ja nie... i ja jeszcze na dodatkek kręcę proca (napięcie na CPU 2,00V) co robi ze standardowych 68W sporo powyżej 100W (2600MHz) dlatego potrzebuję jak pisał BENITO: "Zasilacz ze stabilizowaną dwunastką i z mocną piątką." DO 300zł ! ! ! POzdr. a uważasz ze w przypadku topower 400 40A na lini 5V to jest mało?? według mnie to już jest bardzo duże natężenie prądu to z uwagi na OC brać topowera czy aerocoola? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Spróbowałbym poszukać czegoś innego z fabryki CWT , to oni robią zasiłki dla anteca. W tej cenie raczej o samym antecu zapomnij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 a CWT dla jakich firm produkuje zasiłki? poleć coś... tylko konkretniej :) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Modecomy serii CWT są właśnie od CWT:) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 właśnie znalazłem :) jeden był testowany na benchmark.pl ale najcichszy to on niebył POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Spróbowałbym poszukać czegoś innego z fabryki CWT , to oni robią zasiłki dla anteca. W tej cenie raczej o samym antecu zapomnij. a który byś na moim miejscu wybrał z tej trójki: Pod uwagę biorę: (+3,3v +5v +12v) - Aerocoola 450W 28A 32A 26A - Topowera 400W 28A 40A 20A (max.22A) ? - Be-quiet 400W 28A 40A 20A ??? POzdr. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Ostatni z racji dodatkowych wtyczek na podłączenie 3 wentylatorów, 3 min studzenie komputera po wyłączeniu go i długich kabli zasilających skręconych, żeby nie zawadzały (do płyty posiada siatkę). Jak widzisz w podpisie, ja mam wersję 450W, więc wiem co mówię:) W dodatku jest bardzo ładny z wyglądu i ma fajne matowe pudełko z lampartem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Z kolei mój wybór to: - Be-quiet! 450W ATX 1.3, 2 Fan Silent - Topower 450W Japannese Steel Wiem, że ta sam fabryka ale bequiety chyba trochę lepsza jakość wykonania co? @EDDY Czy to prawda, że mają też manualne sterowanie wentami? Aha zmieniam platformę na PCI-Express i widziałem, że niektóre PSU mają dodatkową wtyczkę EPS do PCX. Po co to komu teraz skoro PCX może ciągnąć o ile dobrze pamiętam do 75W. Powieniem zwracać na to uwagę? Mile widziane opinie na tremat tych zasiłek Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 @Kaczala miła opinia widziana na temat Twojej obecnej zasiłki POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 topower ma także berdzo dobre wykonanie! bequiet rózwnież! i obydwa są bardzo dobre! bequiet ma o 2 molexy wiecej od topowera! no i te dodatkowe kable dla 3 wentyl! ale w wersji 450watt topower ma az o 6 A wiecej od biequieta na lini 12V a to sporo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 @Kaczala miła opinia widziana na temat Twojej obecnej zasiłki POzdr. jeśli chodzi ci o zasiłkę z podpisu kaczały czyli modecom cwt 350 bdp to miałem ją tydzien temu przez jakies 4 dni! dobrze trzymała napięcia! jej parametry to : 3,3v - 28A 5v - 35A 12v - 16A ale jak dla mnie była głośna miałem wersję silver z 2 czarnymi wentylami! głownie dlatego ze była głośna to ją zwróciłem! szczególnie jak się kompa podkręciło i wszystko zaczęło się grzać wentyle w zasiłce przyspieszały i były głośne! do tego podniosła mi sie temp na procu o jakies 5-6C chociaż zasiłka ma jeden wentyl nad prockiem! a teraz jak mam tego topowera co jest dziwne ale dla mnie bardzo miłe to fakt ze mi sie temp obniżyła na procku! aktualnie mam 40 C w idle na niekręconym bartku a pentagram na lov ustawiony! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 dlaczego nie wziełeś sobie wersji black tego Topowera? podobno jest lepiej wyposażona :) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 @djtomas Wiem, że moja obecna zasiłka też jest OK, ale mam okazję ją sprzedać bratu i zastanawiam się co by tu wziąźć. Główne kryterium to cisza... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 no masz tak jak ja do wyboru Tagana, Topowera, BQ oraz Aerocoola :) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 dlaczego nie wziełeś sobie wersji black tego Topowera? podobno jest lepiej wyposażona :) POzdr. nie chciałem juz zasiłki z wentylem nad prockiem gdyz wczesniejszy modecom podniósł mi temp tak jak pisałem! a po drugie black jest droższy a ja z ledwością ustukałem na wersje tą co mam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...