Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

a co...na przerobiona 1633@1653 gwary nie ma ? :]] ....badzmy powazni :]

zreszta mojego 1633S dostalem z siriusa w ramach gwarancji na zdechlego 812S ktora zreszta tez byla przerabiana zarowno biosami jak i eepromami na 832S i Sony DRU-700A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no zawsze można oddać na gware tylko lepiej na wszelki wypadek przywrócic oryginalny bios. Chodziło o to czy taki modzik nie stał sie przypadkiem nieopłacalny?

No chyba,że ktoś to robi dla przyjemności bawienia się w modowanie sprzętu ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tylko takie fundamentalne pytanko po co brać napędzik 1633 i przerabiac na 1653 jak w sklepie to widziałem obecnie 6zl różnicy?(wiem ,ze to ten sam napęd, ale zawsze ma sie wtedy gware na 1653! )

6zl roznicy jest teraz ale wczesniej np jak ja kupowalem 1213 roznica wynosila 65zl wiec kupilem tansza i przerobilem na drozsza

@all

widze ze cos sie ruszylo w temacie bardzo dobrze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim biosiku jest:

- zmiana prędkości nagrywania dla niektórych płytek

- auto bitsetting

- uaktywniony force fallback

- ?

W ogólnym rozrachunku biosik 1633 BS41 wypala lepiej niż oryginał i lepiej niż przeróbka 1633@1653 CS02.Chętnym mogę podesłać .

Czy można prosić o ten Bios? Z góry dziękuję i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim biosiku jest:

- zmiana prędkości nagrywania dla niektórych płytek

- auto bitsetting

- uaktywniony force fallback

- ?

W ogólnym rozrachunku biosik 1633 BS41 wypala lepiej niż oryginał i lepiej niż przeróbka 1633@1653 CS02.Chętnym mogę podesłać .

Czy można prosić o ten Bios? Z góry dziękuję i pozdrawiam

http://codeguys.rpc1.org/firmwares/stock/1....BS41.stock.rar

ale IMHO lepiej nagrywa CS07 z 1653S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mojego 1633s wrzuciłem zmodyfikowany dla tego modelu CS09 i jak na razie jestem zadowolony, chociaż na BSOK41 też nie miałem problemów. Nagrywał mi na każdym, nawet najtańszym nośniku i na stacjonarnym DVD nie było problemów z odczytem. Ale zawsze to milej dla oka jak sie ma wyższy model DVD-RW i w dodatku podobno o lepszych parametrach nagrywania. A jak będzie w praktyce to się okaże :)

UPDATE:

No i pierwszy zonk ! Na CS09 nie nagrywa na tanich płytkach. Na BSOK41 nie było problemów. Zobaczymy co będzie dalej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi