Skocz do zawartości
Krzys'az

PLD

Rekomendowane odpowiedzi

pomocy. co jest z tym systemem? odpalilem komputer z plytki, uruchomil sie instalator - ustawilem partycje, wybralem pakiety do zainstalowania i uruchomilem instalacje a ten mi sie od razu wysypal ze nie takich pakietow (konkretnie kde). gdy zostawilem do zainstalowania tylko dwa podstawowe pakiety, niezbedne do pracy systemu zainstalowal sie wysypujac po drodze pare bledow (m.in. telnet) a cala instalacja zajela 126mb. czy jest jakis normalny sposob instalowania pld czy jego instalacja polega na recznym doinstalowaniu reszty (instalator zajmuje 3cd to by chyba byla drobna przesada)? zagladalem na strone pld ale znajdujacy sie tam opis instalacji dotyczy chyba poprzedniej wersji bo z ta napewno nie ma nic wspolnego. pomozcie prosze bo koncza mi sie pomysly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomocy. co jest z tym systemem? odpalilem komputer z plytki, uruchomil sie instalator - ustawilem partycje, wybralem pakiety do zainstalowania i uruchomilem instalacje a ten mi sie od razu wysypal ze nie takich pakietow (konkretnie kde).

Konkretnie: komunikaty prosze.

Jaka date ma to iso?

gdy zostawilem do zainstalowania tylko dwa podstawowe pakiety, niezbedne do pracy systemu zainstalowal sie wysypujac po drodze pare bledow (m.in. telnet)

j.w. nie jestem w stanie odgadnac jakie bledy miales na ekranie.

Chyba w / albo w /etc jest log z instalacji - nie pamietam jak sie nazywa :)

a cala instalacja zajela 126mb. czy jest jakis normalny sposob instalowania pld czy jego instalacja polega na recznym doinstalowaniu reszty (instalator zajmuje 3cd to by chyba byla drobna przesada)? zagladalem na strone pld ale znajdujacy sie tam opis instalacji dotyczy chyba poprzedniej wersji bo z ta napewno nie ma nic wspolnego. pomozcie prosze bo koncza mi sie pomysly.

Do doinstalowania mozna uzyc poldka, zeby sciagnal z sieci:

poldek

poldek> install nazwapakietu

albo cdromu:

mount /dev/cdrom

poldek -s /mnt/cdrom/PLD/RPMS

sam wykryje zaleznosci i sciagnie co mu potrzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziekuje za fatyge ale wysiadam, pld jest ponad moje sily :) wlasnie sciagam z sieci zachwalanego w jednym z ostatnich topicow gentoo. widzialem na ich stronce porzadny opis instalacji, mam nadzieje ze pojdzie lepiej niz z pld :) jesli nie to powrot do slackware'a, heh, jak sie czlowiek lama urodzi to juz na cale zycie :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziekuje za fatyge ale wysiadam, pld jest ponad moje sily :) wlasnie sciagam z sieci zachwalanego w jednym z ostatnich topicow gentoo. widzialem na ich stronce porzadny opis instalacji, mam nadzieje ze pojdzie lepiej niz z pld :) jesli nie to powrot do slackware'a, heh, jak sie czlowiek lama urodzi to juz na cale zycie :mrgreen:

Hmm. A mozesz napisac z czym miales problemy - to sie poprawi dla potomnych :)

Porzadny opis do nowego instalatora jest, ale stronka z nim (www.pld-linux.org) obecnie nie chodzi :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie :) moge to nawet ujac jednym slowem: instalator ;). spedzilem caly dzien probujac z nim dojsc do ladu ale nic z moich staran nie wychodzilo. z serwera pld sciagnalem ok 2gb danych (4 obrazy iso), wypalilem je na cd ale za wyjatkiem pierwszej plyty (pld base) instalator nie skorzystal z zadnej pozostalej wypisujac raz po raz komunikaty ze nie moze znalezc pakietu. przeczytalem twoja uwage o instalacji pakietow z netu ale sadze, ze 4 plytowa dystrybucja powinna sie zainstalowac bez tego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie :) moge to nawet ujac jednym slowem: instalator ;). spedzilem caly dzien probujac z nim dojsc do ladu ale nic z moich staran nie wychodzilo. z serwera pld sciagnalem ok 2gb danych (4 obrazy iso), wypalilem je na cd ale za wyjatkiem pierwszej plyty (pld base) instalator nie skorzystal z zadnej pozostalej wypisujac raz po raz komunikaty ze nie moze znalezc pakietu. przeczytalem twoja uwage o instalacji pakietow z netu ale sadze, ze 4 plytowa dystrybucja powinna sie zainstalowac bez tego :)

Oczywiscie masz racje :) Nigdy nie instalowalem tyle pakietow, zeby instalator odwolywal sie do pozostalych cd, wiec pewnie dlatego nie zauwazylem. Ale dziwne, ze nikt inny tego nie zglaszal (???) 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi