Lipny Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Mam 256 SDRAM(2x64MB PC100 + 128MB PC133) na plycie glownej ASUS P3B-F(BX440). Postanowilem zmienic 2 kosci po 64MB(PC100) na jedna 256RAMu (PC133, firma SPECTEK, 8 kosci umieszconych jednostronnie po 32MB) no ale pojawil sie problem. Komputer nie widzi nowej 256 megowej kosci. Probowalem przestawic kolejnosc obsadzenia bankow ale nic. Jakies pomysly? Prosze o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenAngel Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 problem na 95% to jednostronny moduł pamięciowy. Spróbuj go wymienić na obustronny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Moje 64 megowe kosci tez sa jednostronne i dzialaja. Moze kosc jest poprostu uszkodzona? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Lipny mialem ten sam problem tylko że na plycie Abiot BX 133 i to co moge powiedzeic to moze pomoc tylko zmiana na pamieci obustronne. Mam najnowszy bios jaki jest na stronie Abita ale to nic nie dalo:/ skoro to nic nie dalo to wymienilem sie z qmplem na pamieci obustronne i jush wsysztko gra.Podejrzewam ze zadna plyta na BX-ie widzi tylko polowe z tych nowych kosci jednostronnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 a ja mam 256 MB jednostronne SpecTek + 256 MB (dwustronne) Hyundai, i Specteki musza byc w DIMM1 a Hyundaie w DIMM2 po odwrotnie nie dzialaja (nie sprawdzalem co sie dzieje jak wykorzystam DIMM3 i DIMM4) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Probowalem wszystkiego. Poprostu trzeba wymienic kosc na dwustronna. Dzieki wszystkim za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenAngel Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 pierwszy wpadłem na ten pomysł - doświadczenie z serwisu :-))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 test Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...