Mlody_tm Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Witam, Mam nadzieje, ze nie bylo jeszcze takiego problemu na forum. przynajmniej nie znalazlem... Otoz, mam dysk twardy Maxtor 6B160P0 160 GB Ultra ATA/133 7200 8 MB Cache DiamondMax 10 NCQ - Native Command Queuing (kolejkowanie rozkazów) Zrobiłem test predkosci programem HD Tach. Co sie okazalo... 92.5 MB/s ??? bez sensu... moze to wina plyty glownej ??? Mam Abit IS7. Jak podlacze dysk do innego kompa, Gigabyte plyta glowna, Athon 1700+, predkosc jest 121 MB/s. Prosze o pomoc !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_lo Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 mi dysk wolno chodził jak miałem taśmę ze starego dysku...chyba ATA/40 ale jak kupiłem nową taśmę pod ATA/133 to HDD chodzi jak burza:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 bylo kupic ecs i wsio by smigalo :lol: :lol: :lol: a tak na powaznie to sprawdz tasmy a jak to nie pomoze to w biosie luknij HDD IDE BLOCK czy jest enable i IDE PREFECT costam czy tez na enable i looknij czy masz w ATA/133/150 czy jak tam masz a jak to nie pomoze to moze czas zmienic plyte na cos normalnego a nie bawic sie z wynalazkiem 8O :lol: ps. Dobry wybor jesli chodzi o dyzia, maxtor jest the best 8) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 nawet jak masz nowa tasme to jesli podlaczysz na tej samej tasmie dyks+cd to masz tak jak bys mial stara;p przepnij dysk na osobna tasme i powinno wsio smigac:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 jak się sugerujesz wynikami burst to.... :P wyzej masz transfery minimalny, maksymalny i najważniejszy - mówiący najwięcej - sredni. burstnąć do kontrolera to twoj dysk sobie moze zawartosc kejszu :P :P :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...