Skocz do zawartości
BENITO

Wybór nagrzewnicy.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jako że miałem wczoraj wieczorem nieprzyjemny wypadek. :evil:

Rozszczelniła mi się lublinianka podczas prostowania finów.

Chciałbym kupić coś dobrego o podobnym kształcie (podłużnym, żeby 2 wiatraki weszły) i cenie około 50 zł.

Co doradzicie?

Proszę o pomoc

Chłodzniczka musi wytargać 135W z bartona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrzewnica VW vento/golf, tylko że jest alu. Spoko wchodzą 2 wentyle 120 mm i mieści się do budy (24x16 cm), 62 zeta w automotosklep.pl (w sklepie chodzą po ~100). Co do wydajności to dopiero ją montuję,więc brak danych :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KWIECIEŃ< ZA tyle kasyTO MOGĘ NA ALLEGRO MIEĆ CZYŚCIUTKĄ WYPOLErowaną ładę z idealnie prościutkimi finami. twoja oferta więc jest raczej małoatrakcyna.

Jak jużmówiłem 50 zł to będzie góra z przesyłką.

Ona będzie czyściutka i wypolerowana z idealnie prostymi finami ;) A za 50zł z przesyłką to na szrocie szukaj, jak dobrze pójdzie to kupisz za 15zł jakiegoś poldka ale z czyszczeniem zejdzie ci od cholery i trochę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Benito kup łade - nawet doplac te trzy dychy - kadet przy ładzie to jak Kadett przy Mercedesie :D

bezwzględną przewaga łady są proste finy z blachy a nie fala z folii - mały opór aerodynamiczny, brak szumów przepływu no i jak ktoś lubi cisze to zadziała nawet konwekcyjnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę powiedzieć, że po odpowietrzeniu układu 4 stopnie mniej przy jednym wiatraku 120mm zamiast dwóch w lubliniance. Bardzo mi się podoba ta nagrzewniczka.

52 stopnie w stresie (prime95) po ładnej godzinie katowania 135 watowego procka. 3 razy blok zakładałem, ale się udało :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi