KeinXor Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Witam. Testował ktoś z was to "cudo" ?? http://www.4max.pl/default.asp?g=24&gg=19&produkt=1043 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeinXor Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Przepraszam że dodało się kilka tematów o tej samej treści, ale to nie z mojej winy tylko po każdym razie kiedy wysyłałem topic wywalało mi komunikat że "serwer jest przeciążony ...." Jeszcze raz wielkie sorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bania Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Dokłdanie, nie przepraszaj, tylko usuń pozostałe toppici. Co do tematu to nie wydaje mi się, żeby było to jakąś rewelacją. Bez wentyla to z pewnością nie będzie powalać wydajnością. Za tą cenę lepiej zainwestować w Zalmana7700Cu :twisted: albo np XP-120 + jakiś cichutki Papścik :D Pozdrawiam :!:! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Ja kupilem ta zabawke. Sprawa ma sie tak: Bez jakiegokolwiek przeplywu powietrza to sie niestety nie sprawdza. Moja plyta pokazuje temp. 45C bez obciazenia i 55C z obciazeniem ale jak dotknie sie palcem podstawe to jest to zdecydowanie blizej 80C wiec samo jadro pewnie juz ma z 90C. Sprawa sie diametralnie zmienia gdy dolozy sie byle jaki wentylator dmuchajacy w poblize. Ja wymontowalem wentylatorek z BOX-owego coolerka AMD (chyba 7cm) i zawiesilem na dwuch drucikach blisko radiatora. Nawet jak ten wentyl kreci sie z predkoscia 1300 rpm i go WOGOLE nie slychac to temperatura nie przekroczyla 35C pod obciazeniem. Na dotyk faktycznie podstawa jest zimna i mozna przyjac ze ten odczyt jest w miare rozsadny. Super sprawa ale jednak wymaga jakiegos leniwego przeplywu powietrza i wydajnosc wtedy zwieksza sie drastycznie. Acha procek nie krecony, obudowa otwarta, w moim pokoju jakies 17-18C. Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeinXor Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Siemanko. Dla zainteresowanych tym tematem... http://www.techniz.co.uk/modules.php?name=...nt&id=78&page=7 Dexter dzięki za spostrzeżenia, jak myślisz co sie lepiej sprawdzi do oc sp-94 +cichutki colerek czy ten Thermaltake Fanless 103 Heatpipe + cichuteńki colerek ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Fanless ma ogromny potencjal. Dobrze rozplanowany przeplyw powietrza w obudowie calkowicie zalatwia sprawe chlodzenia CPU. Jakis ledwo krecacy sie wentylatorek w poblizu polepsza jeszcze bardziej te sytuacje. Przynajmniej nie ma zawirowan powietrza na finach coolera a to jest duzym generatorem halasu. Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 @Dexter a moglbys zrobic jakis test z zamknieta buda ? i podac przyblizona moc wydzielana przez twoj procesor (w watach) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informatoł Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Super sprawa ale jednak wymaga jakiegos leniwego przeplywu powietrza i wydajnosc wtedy zwieksza sie drastycznie o czym zresztą producent trąbi na swojej stronie na czerwono żeby było widac. Ja mam teraz Silent Towera z silientCatem 92mm ale to jest dla mnie jednak zbyt głośne i/lub za mało wydajne kiedy wentylator jest skręcony z 2400 na 1650-1700 obr (akceptowalny dla mnie poziom jego hałasu). Czy to coś z tytułu da rade 100Watom Prescotta 3.2 ? Ew. Na co zmienić Silient Cata żeby było cichsze a miało podobną wydajność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...