forester Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Witam!! Przerobiłem swojego Atmana AT-305 na inline. W ramach testów podłączyłem go do kadeta,przez trójnik dolewałem wode.Ustrojstwo chodzi już 2 h i dalej krąży mase bąbelków w układzie.Przez odpowietrznik prawie nic nie uchodzi powietrza. Co zrobiłem źle ????? czy należy w jakiś inny sposób napełniać układ??? a może odpowietrznik jest w złym miejscu???? Pliss o rade bo nie po to męczyłem się aby teraz z powrotem zatopić pompke :((((( Fotka poniżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Ustrojstwo chodzi już 2 h i dalej krąży mase bąbelków w układzie.Przez odpowietrznik prawie nic nie uchodzi powietrza. Co zrobiłem źle ????? czy należy w jakiś inny sposób napełniać układ??? a może odpowietrznik jest w złym miejscu???? Na takie odpowietrzanie (przez trojnik) potrzeba niestety troche czasu (czyt. duzo czasu); co najmniej pare dni, a nie 2 godziny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Można to zrobić praktycznie w 2 godziny i nie będzie ani bombelka, po prostu włącz na chwileczkę pompe i wyłącz niech sobie bombelki wylecą swobodnie i po 3-4- minutach włącz ponownie na moment i powtatrzaj ten cykl i gwarantuje że szybko odpowietrzysz układ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 u siebie na poczatku jak jest duuzo powietrza to zostawiam, zeby sie samo troche odpowietrzylo. Pozniej jak jest juz malo babelkow, ktorym sie nie spieszy do wyjscia to zaginam waz za trojnikiem gdy bombelki sa przy trojniku - wtedy woda przestaje sie pompowac i maja czas na wyjscie :) (bez zaginania pompka zasysa te bombelki dalej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 ditro sluszna uwaga zagiecie weza bardzo pomaga a i tak swiatopodladowo to mając kompletny układ osłabisz przepływ i sie odpowietrzy szybciej ale i tak jakioes kilka godzin a potem noc wyłączone i znowu kilka godzin a zagiecie wezy znacznie przyspieszyproces POZDRAWIAM KOLEGE PO FACHU ja mam rekorda 3 bloki i eheima 1250 juz odpowietrzony ale zaraz zmiana wody na destylke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...