Skocz do zawartości
forester

Big problem z odpowietrzaniem :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Przerobiłem swojego Atmana AT-305 na inline. W ramach testów podłączyłem go do kadeta,przez trójnik dolewałem wode.Ustrojstwo chodzi już 2 h i dalej krąży mase bąbelków w układzie.Przez odpowietrznik prawie nic nie uchodzi powietrza.

Co zrobiłem źle ????? czy należy w jakiś inny sposób napełniać układ??? a może odpowietrznik jest w złym miejscu????

Pliss o rade bo nie po to męczyłem się aby teraz z powrotem zatopić pompke :(((((

Fotka poniżejDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustrojstwo chodzi już 2 h i dalej krąży mase bąbelków w układzie.Przez odpowietrznik prawie nic nie uchodzi powietrza.

Co zrobiłem źle ????? czy należy w jakiś inny sposób napełniać układ??? a może odpowietrznik jest w złym miejscu????

Na takie odpowietrzanie (przez trojnik) potrzeba niestety troche czasu (czyt. duzo czasu); co najmniej pare dni, a nie 2 godziny ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można to zrobić praktycznie w 2 godziny i nie będzie ani bombelka, po prostu włącz na chwileczkę pompe i wyłącz niech sobie bombelki wylecą swobodnie i po 3-4- minutach włącz ponownie na moment i powtatrzaj ten cykl i gwarantuje że szybko odpowietrzysz układ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u siebie na poczatku jak jest duuzo powietrza to zostawiam, zeby sie samo troche odpowietrzylo. Pozniej jak jest juz malo babelkow, ktorym sie nie spieszy do wyjscia to zaginam waz za trojnikiem gdy bombelki sa przy trojniku - wtedy woda przestaje sie pompowac i maja czas na wyjscie :) (bez zaginania pompka zasysa te bombelki dalej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ditro sluszna uwaga zagiecie weza bardzo pomaga a i tak swiatopodladowo to mając kompletny układ osłabisz przepływ i sie odpowietrzy szybciej ale i tak jakioes kilka godzin a potem noc wyłączone i znowu kilka godzin a zagiecie wezy znacznie przyspieszyproces

POZDRAWIAM KOLEGE PO FACHU

ja mam rekorda 3 bloki i eheima 1250 juz odpowietrzony ale zaraz zmiana wody na destylke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi