exorcist Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Witam własnie nadszedł czas aby powoli zmienić chłodzenie powietrzne na wode Oczywisce nie odrazu wszystko caly zestaw kupic tylko powli kupywac czesci az skompletuje i odpale sprzet ale mam pare watpliwosci Wiec tak moze na poczatku pokaze co planuje kupic: X3M P4 Abadon GPU Abadon NB Pojemnik 133 1,5 litrowy Black Ice Extreme 2 Eheim 1060 Oczywiście wszystko z króćami WT 14 Wiem ile to bedzie kosztowalo ale ni oto mi chodzi Tylko mam pytanie a propo bloku Abadon NB poniewaz jak widać posiadam płytke ABIT IC7-G i na mostku jest radiatorek z mocowaniem na "drut" inaczej zapinka druciana, coolerek jak w plycie IC7-Max3. No i z tego co widzalem to ic7-g nie ma otworow wokół chipsetu na montaż a właśnie ten bloczek potrzebóje ów otworów, tak więc pytanie czy jest jakas możliwość zamocowania tego bloku na mojej płycie ??? Wiecie kawalek drutu odpowiednio wygiać i jakoś by trzymało Dobra tak więć pierwsze pytanie za mną Przyszedł czas na drugie apropo pompki EHIEM 1060. Oto jej specyfikacja: Dane techniczne: Obciążalność powyżej 4 bloków Zasilanie 220V Wydajność 2280l/h Moc 50W Wirnik na trzpieniu ceramicznym samo smarownym Maksymalna wysokość podnoszenia słupa wody 3,1m Jak widać jest to mocna pompa i zastanawia mnie jakbym ją podłączył do mojego zestawu czy ciśnienie nie zsuneło by mi węży :/ to mnie zastanawia jak widać planuje zestaw oparty na 3 blokach a przy dwóch można też byłoby ją zastosować To by było na tyle tak więc oczekuje waszej pomocnej ręki czy jak to tam się mówi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 ... EHIEM 1060. Oto jej specyfikacja: Dane techniczne: Obciążalność powyżej 4 bloków Zasilanie 220V Wydajność 2280l/h Moc 50W Wirnik na trzpieniu ceramicznym samo smarownym Maksymalna wysokość podnoszenia słupa wody 3,1m Jak widać jest to mocna pompa i zastanawia mnie jakbym ją podłączył do mojego zestawu czy ciśnienie nie zsuneło by mi węży :/ to mnie zastanawia jak widać planuje zestaw oparty na 3 blokach a przy dwóch można też byłoby ją zastosować To by było na tyle tak więc oczekuje waszej pomocnej ręki czy jak to tam się mówi HAHAH Boisz się takiego maleństwa ?? Moja ma 3,5m3/h (policz sobie ile to litrów :) ) i 4m słupa wody i jakoś węże nie pękają ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 no fajnie ale powiedzcie mi dlaczego stosujecie pompy tak mocne skoro wydzielaja one duzo ciepla i pewnie nie sa zbyt ciche :?: 5oW to nie jest malo ... jestem poczatkujacy tutaj prosze o wyrozumialosc ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 "dlaczego stosujecie pompy tak mocne" 1) Przy dużym układzie - jak mój - są duże orory 2) Większy przepływ poprawia wydajność układu - w większości przypadków 3) Mocna pompa wcale nie musi wydzialać dużo ciepła. 4) Pompy niezatapialne nie grzeją wody 5) Mocniejsza pompa != głośniejsza pompa (!= - nierówna się) Powyższe warunki spełniają pompki od CO lub CWU :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 no jak dal mnie tak extremalnie pomy to troszqe głupota bo co ci to da ze bedize ci tak woda pociskac ..? wazne aby słyp wody potrafiła wyniesc wysoko a przeplyw to on moze miec 600l jak dla mnie co do bloków to za power x zaplącisz kolo 50zł mniej a ta chłodznica tez jest sporo tańsza http://www.pccom.pl/catalog/product_info.p...1e0ceae3e442537 lecz nnie wiem jak z jej wydajnoscia bo nigdy jej w łąpakach nie miałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...