Energman Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Czy ktos mi powie jaka max temp wytrzyma sempron 2200+, pytam poniewaz zapuscilem mojego na fsb 200 MHz i nie przeszedl 3d smarka cos tam wypisujac nie pamietam dokladnie co ale cos tam pisalo o karcie graficznej, nie powinno byc problemu z taktowaniem agp bo 200 dzieli sie przez 33, speedfan pokazal 54 st, chyba ze to wina plyty gl. moja to asrock k7upgrade, wszystko w kompie nowe zasilacz (modecom 350 gtf) grafika, plyta, proc, pamieci. Moze temp za wysoka, aha cooler to cooler master cp5-8jd1f-0l, tez nowka. Prosze o rade, aha polozylem na rdzen troche pasty srebrnej zeskrobanej z wyciagnietego wczesniej durona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 pasta zeskrobana ze starego procka :o Panie lec Pan po paste ! ino roz ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Energman Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Pasta ktora nalorzylem nie jest wcale w takim zlym stanie, chociaz trudno powiedziec poniewarz w iddle mam 46 st ale w dalszy ciagu nikt mi nie odpowiedzial i nie wiem jaka max temp moze osiagnac sempron co by mu sie nic nie stalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirun Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Bezpieczna temperatura semprona (jak i atlona xp z tym samym jądrem) to do około 60 C (choć pewnie wytrzymał by więcej tylko przez jaki czas :) ..wyzej to już nie dobrze.. sprawdz primem95 czy masz stabilny proc po tym podkręceniu bo sama temp. (te 54 stopnie) to nie powinien być problem, może będziesz musiał zwiększyć napięcie, albo ramik ci sie sypie na tych 200fsb..jest dużo możliwości.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...