Skocz do zawartości
ikar

jakie pamięci do kv8 pro?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów !

Mam problem z pamięciami na platformie abit kv8 pro+Athlon 64 3000+

Na początku mialem kingstona 512MB 400MHz i po paru dniach mialem co chwile jakiegos BSOD-a

teraz mam pozyczone 2x256 tez Kingstony ale jakies 320-tki i generalnie problemow juz nie mam choc sa jeszcze od czasu do czasu jakies restarty (glownie podczas grania)

Poradzcie jakie pamieci mam kupic do tej platformy - interesuje mnie jedna kostka 512MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam identyczna konfiguracje i pamieci kingstona dzialaja idealnie do tego nawet dolozylem kolejne 512 i tez wszysto ladnie chodzilo, tylko czasami wh40k jakiegos buga lapal i sie zawieszal ale tylko tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam forumowiczów !

Mam problem z pamięciami na platformie abit kv8 pro+Athlon 64 3000+

Na początku mialem kingstona 512MB 400MHz i po paru dniach mialem co chwile jakiegos BSOD-a

teraz mam pozyczone 2x256 tez Kingstony ale jakies 320-tki i generalnie problemow juz nie mam choc sa jeszcze od czasu do czasu jakies restarty (glownie podczas grania)

Poradzcie jakie pamieci mam kupic do tej platformy - interesuje mnie jedna kostka 512MB

Wow 400 MHz - jak to osiągnąłes ?

Pamieć PC3200 ma taktowanie 200 MHz

Co do wyboru pamięci to najlepiej coś z krótkimi opóźnieniami - jeśli ma być tanie to Hynix albo Kingmax Hardcore DDR500 - ale to juz takie tanie nie jest

Zaś co do dwóćh pamięci - AMD mówi są dosć duże problemy z dwwiema pamięciami w przypadku socket 754. Więc proponuję się tego wystrzegać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi