Skocz do zawartości
GramiYoe

Projekt bloku GPU

Rekomendowane odpowiedzi

Witam....

Jako ze powoli zabieram sie za skladanie mojego WC do kupy (zmiana kompa byla :) wiec zmieniam tez i WC) postanowilem zrobic sobie bloczek GPU na mojego Radka 9550 oczywiscie od Gigabite :)

Zakupilem juz miedz grubosci 5mm oraz plexi 10mm. Projekt zaklada wymiary spodu bloku 40x40mm i grubosc dna 2mm (nie chcialo mi sie wymarowac - ale jak ktos chce moge podeslac plik AutoCAD'a to se wymiary odczyta lub zwymiaruje pozniej) oraz krocce NK proste 16mm (od Mate'a) (PS wlasnie jaki to gwint jest???? - srednica gwintu ok 16mm???) a to dlatego ze nie mam w kompie nic oprocz karty i mam miejsce na proste (pozniej zmienie na kątowe).

A oto i sam projekt http://www.serek69.friko.pl/

Wszystko bedzie robione homemade. Moze ktos ma jakies doswidczenia i poradzi czym to najlepiej i jak zrobic ;)

Czekam na opinie itp :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa umieszczenia oringa wygląda trochę nie tak na tym rysunku (wygląda to na wyfrezowane półwalcowe rowki w spodzie i topie. Standardowo w blokach wygląda to tak, że tylko w spodzie wyfrezowany jest rowek (dla oringa 2mm szerokość rowka 2mm i głębokość 1mm) i po skręceniu bloku wygląda to mniej więcej tak:

____________----|__|----

Skoro jednak piszesz, że ma to być hommemade, to ten konkretny projekt jest raczej awykonalny bez frezarki. Rozejrzyj się najpierw po topicach ludzi którzy robili własne bloczki - szczególnie polecam ten temat.

Co do gwintu o któren Ci się rozchodzi to jest to R 3/8".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi