GramiYoe Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Witam.... Jako ze powoli zabieram sie za skladanie mojego WC do kupy (zmiana kompa byla :) wiec zmieniam tez i WC) postanowilem zrobic sobie bloczek GPU na mojego Radka 9550 oczywiscie od Gigabite :) Zakupilem juz miedz grubosci 5mm oraz plexi 10mm. Projekt zaklada wymiary spodu bloku 40x40mm i grubosc dna 2mm (nie chcialo mi sie wymarowac - ale jak ktos chce moge podeslac plik AutoCAD'a to se wymiary odczyta lub zwymiaruje pozniej) oraz krocce NK proste 16mm (od Mate'a) (PS wlasnie jaki to gwint jest???? - srednica gwintu ok 16mm???) a to dlatego ze nie mam w kompie nic oprocz karty i mam miejsce na proste (pozniej zmienie na kątowe). A oto i sam projekt http://www.serek69.friko.pl/ Wszystko bedzie robione homemade. Moze ktos ma jakies doswidczenia i poradzi czym to najlepiej i jak zrobic ;) Czekam na opinie itp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Sprawa umieszczenia oringa wygląda trochę nie tak na tym rysunku (wygląda to na wyfrezowane półwalcowe rowki w spodzie i topie. Standardowo w blokach wygląda to tak, że tylko w spodzie wyfrezowany jest rowek (dla oringa 2mm szerokość rowka 2mm i głębokość 1mm) i po skręceniu bloku wygląda to mniej więcej tak: ____________----|__|---- Skoro jednak piszesz, że ma to być hommemade, to ten konkretny projekt jest raczej awykonalny bez frezarki. Rozejrzyj się najpierw po topicach ludzi którzy robili własne bloczki - szczególnie polecam ten temat. Co do gwintu o któren Ci się rozchodzi to jest to R 3/8". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Domowymi środkami bez frezarki taki bloczek będzie IMO ciężko zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 przeciez to Abadon frezareczka potrzebna i to najlepiej CNC bo na zwyklej to dlugo sie bedzie frezowalo moze pomysl o innym dnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...