Bartek_em Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 mam taki problem. mam monitor LCD 17 cali odświeżanie 60hz. i jak zapuszczam 3dmarka 2001 to maxymalna ilość fps to 60 fps i wszystkie testy mi przechodzi z taką ilością klatek. wynik na radeonie 9800PRO 2,6gbz 1gb ramu to 6500pkt a kiedy miaęłm crt 17cali i odświeżanie 100 hz to bło powyżej 100 klatek w tych testach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Wylacz Vsync (vertical sync). Albo w ustawieniach 3DMarka, albo w sterach, nie pamietam juz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Przeciez LCD nie maja wogole odswierzania. lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Maja. Tyle ze odswiezanie w LCD to czestotliwosc podawania napiecia do kondensatorow podtrzymujacych polaryzacje krysztalow. Windowsy widza to tak samo jak odswiezanie w CRT, stad wlaczenie Vsync moze skutkowac ograniczeniem FPS do 60. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Najlepiej wylacz Vsync z poziomow sterownikow :wink: Ale z tego co pamietam 3dmark sam potrafi to wylaczyc :roll: No chyba ze w sterach masz ustawione na sztywno-always on :wink: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_em Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 ale v syns mus na lcd być włączony co nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 A po diabla ma byc wlaczony? Powtarzam - "odswiezanie" w LCD nie ma nic wspolnego z czestotliwoscia rysowania obrazu na ekranie. Wiec wlaczanie VSync jest tylko ograniczaniem sobie ilosci FPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 A po diabla ma byc wlaczony? Powtarzam - "odswiezanie" w LCD nie ma nic wspolnego z czestotliwoscia rysowania obrazu na ekranie. Wiec wlaczanie VSync jest tylko ograniczaniem sobie ilosci FPS. Nie zgodze się - w bardzo wielu egzemplarzach LCD zauważyłem, że po wyłączeniu V-Sync obraz rwał - to dość częste zjawisko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Nie zgodze się - w bardzo wielu egzemplarzach LCD zauważyłem, że po wyłączeniu V-Sync obraz rwał - to dość częste zjawisko dokladnie jest tak jak piszesz - wylacznie Vsync powoduje rwanie obrazu co przy 60-75Hz i niskim czasie reakcji paneli jest b.upierdliwe...osobiscie vsync mam caly czas wlaczony, a wylaczam go tylko na czas jakis testow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Nie wiem... Ja mam panel z czasem reakcji 16ms, nigdy Vsynca ne uzywam i nie mam problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Nie wiem... Ja mam panel z czasem reakcji 16ms, nigdy Vsynca ne uzywam i nie mam problemow. a jak czesto masz >60fps na r8500? nie masz problemu bo u Ciebie on nie powstaje...odpal jakas gierke w ktorej wycisniesz >60fps zobaczysz w czym problem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Wystarczy wlaczyc 3DMarka2001, tam w niektorych testach mam pod 200fps... Drugim przykladem jest Morrowind, w ktorym w zamknietych pomieszczeniach mam spokojnie 70-80fps. W obu przypadkach nie mam problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Wystarczy wlaczyc 3DMarka2001, tam w niektorych testach mam pod 200fps... widocznie moze to tez byc kwestia tak softu jak i monitora...u mnie w d3 bez vsync na sony hs74ps cienko to wyglada mimo, ze sam d3 ma ograniczenie do 60fps... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...