Szymek Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Witam Pewnie zainteresuje was że zakupiłem właśnie te pamiątki... Potestuje je na swoim zestawie i dam znać ! Zapowiada się ciekawa walka z FSB :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 TCCD na Intelu to tak srednio raczej chodza........, ale...... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Szymek zapodaj prosze jaknajszybiej wrażenia z twojej pamięci! Właśnie jestem na jej zakupie... :) Napisz ile dałes i gdzie kupiłeś... pozdro i czekam z niecierpliwością... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Ja takze w tym tygodniu mam w planach jedną kostkę 512MB KHX3200UL - ciekawe jak to pod nForce2 śmiga :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 850 - allegro :P i są w drodze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 fareciarz :twisted: widziałęm ta aukcję! 8) tam pisało że to sa zwykłe yperXy ale póxniej gośc dodał że to ULK..... ehhh:/ pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Jest kilka "bardziej kręćliwych" modeli pamięci na Samsungach TCCD niz te ULK. Choć za 850 to dobry zakup. Intel i TCCD to raczej nie rewelacja. Z dobrych partii Hynixów też dało się pociągnąć >FSB 280. ciekawe jak to pod nForce2 śmiga? Śmiga całkiem nieźle. Choć nie tak jak Winbondy bh-5. Mam A-Data Vitesta 566 na TCCD (F) i maks przy 2-2-2-11T to ok.220 2,8V ( choć na Xtremesystems ludziska bili 240 przy 2-2-2-11 na 3,2 V) własnie na NF2. Ale siła tych pamięci to wysokie FSB , a nie niskie timingi, tak więc nie wiem czy jest sens brania ich do NF2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 hmmm a jest jakas róznica między ultraXami od geila i ULKami od kingstona? te i te oczywiście na TCCD doradźcie please:-))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Mniej więcej taka: Mały look na TCCD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 hm więc z tego co rozumiem to ultraX lepiej sie prezentuję od ULK czy tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zależy. Klucz lezy w platformie. No i poza tym UltraX są na Brainpower... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pociag Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 hm więc z tego co rozumiem to ultraX lepiej sie prezentuję od ULK czy tak? No na to wyglada. A do tej pory jeszcze mialem wątpliwości jakies pamiątki <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na TCCD, ale po nowym roku na bank biore PQI PC3200 z www.newegg.com za 400zl :). Kumpel mi to ladnie przesle razem z resztą sprzetu i bedzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Jest kilka "bardziej kręćliwych" modeli pamięci na Samsungach TCCD niz te ULK. Choć za 850 to dobry zakup. Intel i TCCD to raczej nie rewelacja. Z dobrych partii Hynixów też dało się pociągnąć >FSB 280. ciekawe jak to pod nForce2 śmiga? Śmiga całkiem nieźle. Choć nie tak jak Winbondy bh-5. Mam A-Data Vitesta 566 na TCCD (F) i maks przy 2-2-2-11T to ok.220 2,8V ( choć na Xtremesystems ludziska bili 240 przy 2-2-2-11 na 3,2 V) własnie na NF2. Ale siła tych pamięci to wysokie FSB , a nie niskie timingi, tak więc nie wiem czy jest sens brania ich do NF2. Już za późno :wink: ... zamówiłem i na jutro powinny być. Zobaczymy czy zdołają dotrzymać kroku moim 2x256MB 333 cl2,5 BH6 @ 450 11-2-2-2cl 2.9V :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 No na to wyglada. A do tej pory jeszcze mialem wątpliwości jakies pamiątki <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na TCCD, ale po nowym roku na bank biore PQI PC3200 z www.newegg.com za 400zl . Kumpel mi to ladnie przesle razem z resztą sprzetu i bedzie git.hmm a z tego www.newegg.com wysyłaja do polski? :D :?: no i jaki by był koszt powiedzmy jakbym im kase na konto wpłacił:>? pozdro[/url][/u] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pociag Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 oni do polski nie wysylaja, ale ja mam kumpla w stanach i zamowie to na niego a on mi podesle (przesylka kolo 30$), duzo bardziej oplacami sie tak zrobi niz kupowac w polsce, bo bede tez bral A643000Winchestera i jakas plytke pod niego i moze grafike, wiec i tak mi duzo taniej wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 hanu ten test na computerbase tak wypadł bo nie podnosili wysoko Vdimm... jak dam pod 3,3V to podjade i pod 300. przydałoby się ponad 300 bo 300 juz mialem z hynixami synchro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 hanu ten test na computerbase tak wypadł bo nie podnosili wysoko Vdimm... jak dam pod 3,3V to podjade i pod 300. przydałoby się ponad 300 bo 300 juz mialem z hynixami synchro Gdzieś czytałem, że te kości nie lubią wysokieo napięcia - przy 3.3V się nie odpaliły :? - może to kwestia jakiejś partii - mnie starczy 2.9V i jakieś ostre timingi do FSB 215-230. Inna sprawa, że pierwsza rewizja tych pamięcie kręci się lepiej niż następne. Pytanie na jakie RAMy trafimy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 epoxer to kwestia partii... tak sie składa że ulk mają właśnie tą lubiącą wysokie vdimm więc wiem co mówię :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Dotarła do mnie kostka KHX3200UL/512 :P Początki: Compa odpaliłem w konfiguracji 2x256MB 333 cl2,5 Kingston (Winbond BH6) + 512 wspomnianego HyperX 400 cl2 z timingami cl2-2-2-5-1 2.7V - comp po wstępnych testach nie wykazywał oznak niestabilności. Potem FSB208 z tymi samymi timingami i napięciem - OK. Pierwsze schody: Następnie FSB215 i 11-2-2-2 2.7V ale winda nie wstała - żarłoczny Winbond potrzebował więcej V :lol: - 2.8V - boot i restart w SuperPi - 2.9V i wszystko ok do FSB 220. FSB225 i no boot przy 11-2-2-2 (to max moich poprzednich RAM) - 11-3-2-2 i śmiga. Sukces: W tej chwili katuję 228 11-3-2-2 2.9V i wszystko chodzi bezproblemowo - to znów max moich poprzednich RAM przy tych timingach. Polecam te pamiątki 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 ja jutro zdam relację bo dzisiaj tylko katowałem geforcea swojego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 i ja zakupiłem UltraXy... Więc porównamy sobie w realu HYPERxa i ultraXa.. :D :D :D Szkoda że grafa i dysk w serwisie i muszę sie męczyć s3 1MB i 4GBHDD... :( Tak apropo nie wiecie czy ZASILACZ AWARYJY stabilizuje napięcie i chroni całkowice kompa przed uszkodzeniem z sievi? Bo coś dziwnie zaczynają mi padac sprzęty :x napoczątku BARTON, poczym nowka dysk WD SATA 160JD potem GRAFA Radek 9800pro z silencerem, teraz znowu dysk...(uff dobrze że wszystko oprócz bartona na gwarze) Heh chyba mam coś z prądem nie tak mieszkam na końcu ulicy i mam chyba skoki napięc.... więc myslałem o UPS-ie Co o tym myslicie warto kupić ten zasilacz? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 @dszywala - u mnie skoki napięcie są rzadko niemniej jednak czasem występuję - np. w czasie burzy aż światło mruga lub przygasa ale nic mi sie jeszcze nie spaliło. Jeśli brak dostępu pradu jest krótki to zasiłka i listwa daje radę utrzymać compa w stanie stabilności - jeśli dłuższa przerwa to restart. Może coś Ci zwarcia w kompie robi ?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 no ja już sam nie wiem... :( Hm no umnie co chwile światło przygasa, wogóle prąd jest kiepski.... Hm no co może powodowac spięcia? bo ja nie mam pojęcia W sumie to wszystko by można wytłumaczyć: Grafa: silencer mógł ją załatwić dysk: WD na SATA podobno bardzo awaryjne szczególnie z końcówka JD czyli jak umnie. Procek raczej i taknie mógł paść od skoku napięcia, więc można przyjąć że samozgon. Ale czy nie za duzo tych zbiegów okoliczności... :?: Hmm Co wogóle daje UPS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Mały update wyników oc - udało mi się pogonić compa na FSB230 11-3-2-2cl Zastanawiające jest to, że wcześniej moje Kingstony potrzebowały 8-3-3-2 dla pełnej stabilności przy 228 a teraz chodzą wyżej i z lepszymi timingami - myślę że ciągła praca na 2.9V niejako "poszerzyła" ich oc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Mały update wyników oc - udało mi się pogonić compa na FSB230 11-3-2-2cl Zastanawiające jest to, że wcześniej moje Kingstony potrzebowały 8-3-3-2 dla pełnej stabilności przy 228 a teraz chodzą wyżej i z lepszymi timingami - myślę że ciągła praca na 2.9V niejako "poszerzyła" ich oc. Pozdrawiam Tu by się akurat nie dziwił. Większość "radiatorkowych" pamieci na TCCD ma zalecane 2,8V, tak więc niesądzę by zbytnio im różnice robiło 2,9V. i ja zakupiłem UltraXy... Więc porównamy sobie w realu HYPERxa i ultraXa.. To dorzuć jeszce moje A-Data 566 na TCCD. Jak na razie 2x512 chulają 2-2-3-8 na FSB 230 przy....2,8V na A7N8X Dlx. :twisted: A wstępne testy na A64 ( zapodawałem w stosownym topiku ) ledwie "musnęły" ich możliwości.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zostawiłem w kompie tylko nowego HyperX dla testu ... w tej chwili katuję go przy FSB 240 11-3-3-2 - to chyba nie najgorzej :lol: aż się boję dalej bo nie wiem co Abit na to :? :twisted: UPDATE z cl2 Hyper poleciał max 243MHz a po przejściu na cl2,5 (11-3-3-2,5cl) ... zegar ABITa został zamknięty :lol: - FSB 250. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 moje TCCD obecnie pracują na 260FSB 2.82V 2,5-6-3-3 potem będę się bawił dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 moje TCCD obecnie pracują na 260FSB 2.82V 2,5-6-3-3 Nie mogłem się powstrzymać ... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 proszem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Powrzucaj jakies testy wydajnosci (sandra, everest), bo jestem ciekawy jakie wyniki uzyskuja te pamieci. (np. przy 260MHz i 250MHz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...