kwiato6665 Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Witam moj sprzet to tak: MOBO:Abit be7 series GRAFA:FX5200 ultimo 128 -satnadardowy cooler ZASILACZ:CODGEN 300WAT PROC:CELEK 1.7 -standardowy cooler DYSK:80GB 7200 BARACUDA 7200 RAM: 2 * 256 mianowicie chcialem troszke to po podkrecac. ale njapierw potrzeba mi pare rad.co zmienic mam w tej konfuguracji.chyba zasilacz jakies mocniejszy by sie zdal.oraz chlodzenie lepsze na procka.co polecacie. pewnie pytacie mnie co bym chcial podkrecic no napewno procka i grafe, i jeszcze mam pytanie czy to dobra konfiguracja??? zgory dzieki za odp pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 celerony ogolnie sa slabe ;/ statystycznie w porownaniu z innymi prockami o tymch samych nominalnych predkosciach - ale w twojej konfiguracji fakt - po pierwsze zasilka - wedlug mnie chieftec 360 W tylko to wydatek w granicach 180-220 zl albo forton FSP iles tam ;) - w kazdym razie 300 W z allegro od haszyda albo kogos innego ;) - grafe mozesz krecic jakimis programami w stylu nvidia tuner czy cos takiego podkrecajac co 5 mhz i patrzac kiedy pojawia sie jakies artefakty pytanie - czy ta grafa jest 128 bitowa czy 64 ? - procek musialbys probowac co 100 mhz z biosu i tez lookac czy wszystko rozpoznaje prawidlowo i czy po chwilce stresu sie niewiesza albo nie wywala bledow ... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 panther x napisales posta w stylu " czytalem o tym na forum i przepisuje to co wyczytalem " :P celek to szit i szkoda go krecic bo tylko 128 kilo cache L2 wiec nawet niech ma 2500MHz to i tak nie bedzie wydajny , no ale juz skoro kwiato chce go krecic to milego , co do grafiki panther x to fx5200 ultimate jest 128 bitowy i mozna go krecic chocby nawet poprzez sterowniki w ktorych dodatkowo jest mozliwosc zmiany taktowan gpu i mem lub riva tunerem , najalepiej sprawdzac czy nie ma artefaktow w tescie nature w marku 2001SE (tam od razu wywala arty jak mem lub gpu za bardzo sa skrecone) krecic grafe co 5 do 10 MHz , co do krecenia celkow to zwikszaj fsb co 10MHz i testuj np superpi 16MB + 3D2001 w loopie okolo godzine :) (tyczy sie tez grafiki) tyle ode mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 hmmm ten topic byl na 3 stronie forum juz - czyli jak ktos byl taki madry pare dni temu mogl spokojnie na niego odpisac - nikt taki si enieznalal - napisalem to samo co ty tylko bardzije ogolnikowo - wkoncu forum niejest do lopatologicznego tlumaczniea - trzbea troszke samemu poszukac ewentualnie popytac dalej w tym samym topicu jesli autor ma jakies watpliwosci ... a teraz ty napisales zaaraz pod moim takiego samego posta rozszerzonego o pare info ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 jak rozszerzony o prae info to juz nie taki sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 najalepiej sprawdzac czy nie ma artefaktow w tescie nature w marku 2001SE (tam od razu wywala arty jak mem lub gpu za bardzo sa skrecone) krecic grafe co 5 do 10 MHz Ja tam nie wiem czy test nature jest najlepszy do szukania artefaktow. Imho wszystko sie rusza. Mnostwo drobnych, kolorowych rzeczy ktore dodatkowo sie caly czas ruszaja. Lepiej w jakas gre typy CS albo cos podobnego gdzie jest jednolitego koloru sciana, najlepiej ciemna i wtedy widac fierie kropek na scianie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 grac w byle co, jezeli artefaktow nie dostrzegasz to co za roznica czy sa czy ich nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...