mazterofdizazter Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 jaki jest najlepszy sposob wycziszenia kompa (oprocz wylaczenia go z ACDC :) ) . jest w pokoju i chodzi 24h. athlon 1.7xp i gefoece 2mx400 z wentylatorem Chodzi mi o dwie sprawy 1) sprzetowo 2) programowo 1) mozna pewnie wyciszyc gabka obudowe itp. czy istnieja sposob chlodzenia Athlona XP bez podkrecania w inny sposob niz wentylator. w przystepnej cenie do 500 pln? tak samo geforca.... zasilacz mam dosc cichy. moze jakies inne sposoby.... 2) czy jest mozliwosc zmniejszenia zegara procka do np 300mhz itp. i wylaczenia wentyla? np. tylko do programow p2p noca... i inne... Wogóle bylbym wdzieczny za pomoc w tej sprawie.... pewnie dreczy wiele osób.. z góry dzieki.. nara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Cytat 1) mozna pewnie wyciszyc gabka obudowe itp. czy istnieja sposob chlodzenia Athlona XP bez podkrecania w inny sposob niz wentylator. w przystepnej cenie do 500 pln? tak samo geforca.... zasilacz mam dosc cichy. moze jakies inne sposoby.... Water Cooling :)) na wszystko bloki na proca 80zł na grafe 60zł pompka około 75zł rurki i złączki około 10zł pojemnik wyrownawczy to około 40zł chłodnica ta od MATE około 200 Arctic Silver 3 około 30 Razem około 495 Cytat 2) czy jest mozliwosc zmniejszenia zegara procka do np 300mhz itp. i wylaczenia wentyla? np. tylko do programow p2p noca... i inne... Wogóle bylbym wdzieczny za pomoc w tej sprawie.... pewnie dreczy wiele osób.. z góry dzieki.. nara Odblokuj mnoznik i jak twoja płyta to umożliwia ustaw 5*100 i nap min u mnie jest to 1.65V to da ci około 23W. Z tym to sobie sam duzy radiator poradzi. Zalman np. możesz dostać pod adresem www.discotech.waw.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Poszukaj tez postow o wyciszaniu kompa. Bylo wiele pomyslow jak i czym to robic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 mazterofdizazter: Ja ci moge napisać. Do blachy taśmą obyustronnądo wykładzin przykleisz sobie mate korkową tak z 5mm grubości cena około 30zł. Do tego jeszcze gąbke wygłuszającą w 4MaxCool jest taka za 40 zł. Taki kawałek 50x100cm. Zamiast maty korkowej lepiej jest uzyć maty bitumicznej. Jest to mata do wygłuszania kabiny samochodowej od strony silnika cena jednej maty 50x40 to około 15 zł, tyle przynajmniej u mnie kosztiowała może dostatniesz taniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 arkusz maty korkowej 1mx0,5m grubosci 4mm kosztuje ok11zł , 6mm ok 15zł do tego tasma klejaca 15zł taka co sie kleji z dwoch stron , albo budapren Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 To juz lepiej wycisza Karimata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Cytat jaki jest najlepszy sposob wycziszenia kompa ... 1) sprzetowo ... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=1456 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...